Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επαγγελματική εξουθένωση - Burnout

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Χριστίνα Κ. Σιδέρη MSc, ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια , Kings College London, University of London
Δημήτρης Παντελής ΜΑ, σύμβουλος ψυχικής υγείας, Πανεπιστήμιο Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας.

Σκοπός

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει στόχο την ενημέρωση όσον αφορά τα συμπτώματα και τις στρατηγικές αντιμετώπισης της επαγγελματικής εξουθένωσης όχι μόνο μέσα από την πληροφόρηση αλλά κυρίως μέσα από την βιωματική συμμετοχή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο όρος επαγγελματική εξουθένωση είναι σχετικά πρόσφατος και αναφέρεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό μια αρνητική στάση απέναντι στο εργασιακό πλαίσιο είτε αυτό αφορά τη φύση της δουλειάς, είτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους.

Η επαγγελματική εξουθένωση αφορά όλα τα επαγγέλματα και όλους τους εργαζομένους, παρόλα αυτά είναι περισσότερο συχνή σε επαγγέλματα που συνοδεύονται από υψηλό κύρος και σημαντικές ευθύνες και αρμοδιότητες. Συνήθως περνά απαρατήρητη για πολλά χρόνια καθώς παρερμηνεύεται ως άγχος ή ως κατάθλιψη. Παρότι όμως τα άτομα που υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση αναφέρουν υψηλά επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, η επαγγελματική εξουθένωση είναι μια εντελώς ξεχωριστή κατάσταση.

Το φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης μας προειδοποιεί για την επικείμενη εμφάνισή του, καθώς είναι μια συσσωρευτική διαδικασία που οδηγεί σταδιακά σε συναισθηματική εξάντληση και απόσυρση. Συχνά αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για σοβαρές ιατρικές καταστάσεις πχ καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και για συναισθηματικές διαταραχές πχ κατάθλιψη. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη αντιμετώπισή της προσφέρει στο άτομο την ευκαιρία να διαχειριστεί και να επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική του ιδιότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εργαστήριο διάρκειας 2,5 ωρών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες: Σάββατο 9/2 και Σάββατο 9/3, ώρα 11:00πμ έως 13:30μμ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της " Εταιρείας διαπολιτισμικών σπουδών" Λαμάχου 3, Πλάκα (στάση μετρό Σύνταγμα ή Ακρόπολη).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.