Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σπουδές Vegan Μαγειρικής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΣΒΙΕ

Εισηγητής

Νίκος Γαϊτάνος, Vegan Chef, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Γιώργος Βαϊδάνης, Vegan Chef & Pastry Chef

Αλεξάνδρα Σαρηγιαννη, Vegan Chef & Pastry Chef (ωμοφαγικές παρασκευές & raw vegan ζαχαροπλαστική)

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε λάτρεις της plant-based μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής
  • Σε χορτοφάγους και vegans
  • Σε φίλους της υγιεινής διατροφής
  • Σε αποφοίτους σχολών μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής / αρτοποιίας
  • Σε επαγγελματίες chefs ή pastry chefs
  • Σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας

Περιγραφή σεμιναρίου

Για αρκετούς, η υιοθέτηση μιας αποκλειστικά χορτοφαγικής διατροφής είναι στάση ζωής. Για άλλους, αποτελεί επιλογή με κίνητρο της βελτίωση της υγείας τους. Το βέβαιο είναι ότι η ραγδαία αύξηση της vegan κοινότητας παγκοσμίως εκτόξευσε τη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες, chefs και pastry chefs, ικανούς να επινοήσουν και να εκτελέσουν plant-based συνταγές που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις αυτού του κοινού. Η τάση αυτή κυριαρχεί πλέον και στην Ελλάδα, όπου ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας προσφέρουν ποιοτικές vegan επιλογές.

Ο κορυφαίος vegan chef Νίκος Γαϊτάνος, ο μοναδικός Γιώργος Βαϊδάνης και μια πλειάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών σε βοηθούν να ανακαλύψεις τα μυστικά της plant-based γαστρονομίας, τις πρώτες ύλες και τις τεχνικές που μπορούν να μετατρέψουν ένα vegan πιάτο ή γλυκό σε έργο τέχνης.

Κάνε το πάθος σου για τη μαγειρική επάγγελμα, στη Νο1 Σχολή Vegan Γαστρονομίας στην Ελλάδα και τη σφραγίδα ποιότητας ACTA, με προνομιακά δίδακτρα!

Θεματικές ενότητες

Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής

  • Πρώτες Ύλες
  • Ελληνική – Μεσογειακή Κουζίνα
  • Ethnic Κουζίνα
  • Ασιατική Κουζίνα
  • Μεξικάνικη Κουζίνα
  • Εξωτικές Κουζίνες
  • Street Food
  • Vegan Sushi
  • Φυτικό Γάλα και Φυτικά Τυριά
  • Μανιταρογνωσία
  • Γεωπονία & Τύποι Καλλιέργειας
  • Φυτά, Χόρτα και Βότανα με Ευεργετικές Ιδιότητες
  • Στοιχεία Διαιτολογίας & Πλεονεκτήματα Vegan Διατροφής
  • Μακροβιοτική Διατροφή
  • Ωμοφαγική Διατροφή
  • Σύνθεση Μενού
  • Κοστολόγιο
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός Κουζίνας
  • Πρακτική Άσκηση σε Vegan Εστιατόρια (προαιρετική)

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια
Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής: Ένα εξάμηνο (δυνατότητα εξαίρεσης από το 1ο τρίμηνο για τους επαγγελματίες), 300 ώρες

Δυνατότητα παρακολούθησης Δια ζώσης ή Online: παρακολούθηση on demand

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.