Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει και αναλύει τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Επεξηγεί και ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Παρουσιάζει τις συνθήκες που πρέπει να φυλάσσονται τα κρασιά, πως σερβίρονται καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους με τα εδέσματα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιών από γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας*.
* Χρόνια υποστηρίζουν το σεμινάριο με τη χορηγία των οίνων τους τα παρακάτω οινοποιεία:
-
Κτήμα Άλφα
-
Κτήμα Βιβλία Χώρα
-
Κτήμα Βογιατζή
-
Κτήμα Γεροβασιλείου
-
Κτήμα Κυρ-Γιάννη
-
Κτήμα Τέχνη Οίνου
-
Κτήμα Παυλίδη
-
Κτήμα Σκούρα
-
Κτήμα Πόρτο Καρράς
-
Κτήμα Κ. Λαζαρίδη
-
Οινοποιία Ν. Λαζαρίδη
-
Gaia Wines
-
Οινοποιείο Χατζηδάκη
-
Κρασιά Wine Therapy
-
Αργυράκης Wines
-
Matamis Wines
-
Οινοποιείο Κεχρής
-
Οινοποιείο Λύκου
-
Αμπελώνες Θυμιόπουλου
-
Κρασιά Ασλάνη
-
Κτήμα Χατζηβαρύτη
-
Οινοποιείο Αϊδαρίνη
-
Novus Winery
-
Οινοποιείο Μικρά Θήρα
-
Κτήμα Δύο Ύψη
-
Κρασιά Κωτούλα
-
Kitrus Winery
-
Οίνοι Μονής Χιλανδαρίου
Έχουν επίσης φιλοξενηθεί οίνοι από την Ι. Μπουτάρης & Υιός Α.Ε. Οινοποιητική, την Οινοποιία- αποσταγματοποιία Ε. Τσάνταλης, το Κτήμα Λίγα, το Κτήμα Δαλαμάρα , το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, το Οινοποιείο Μυλοποτάμου,το Κτήμα Στεργίου, το Οινοποιείο Αϊδαρίνη, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή κ.λ.π.