Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ζωοτροφές και παρασκευή σιτηρεσίων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
16/10/2026 έως 18/10/2026
19 ώρες
19 ώρεςΗμ/νία Λήξης: 18/10/2026

Σε ποιους απευθύνεται

  • Αγρότες/ισσες
  • Νέους/ες επιχειρηματίες
  • Νέους/ες που επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με τον κτηνοτροφικό κλάδο

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:

  • Να επιλέγουν τις κατάλληλες ζωοτροφές
  • Να ελέγχουν το έτοιμο σιτηρέσιο και να το αξιολογούν
  • Να παρασκευάζουν και να χορηγούν το απαραίτητο σιτηρέσιο για μηρυκαστικά (αγελάδες, πρόβατα, κατσίκια) και για μονογαστρικά  ζώα (πτηνά, χοίροι)
  • Να κοστολογούν τα προϊόντα παραγωγής

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους/ις εκπαιδευόμενους/ες με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την παρασκευή & αξιολόγηση σιτηρεσίου ανά κατηγορία παραγόμενων μειγμάτων, την κοστολόγηση και τα κριτήρια καταλληλότητας για το ζωικό κεφάλαιο. Τα παραπάνω γίνονται χρησιμοποιώντας μαθηματικές πράξεις (μέθοδος λογιστικού τετραγώνου, μέθοδος προσεγγίσεων, απλή μέθοδος των τριών) και δεν γίνεται χρήση προγραμμάτων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Περιλαμβάνει τα μαθήματα βιωματικής εκπαίδευσης, σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” και στο Εκπαιδευτικό Παρασκευαστήριο Ζωοτροφών της ΑΓΣ.

Διάρκεια: 19 ώρες, 3 συναντήσεις:

  • Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 15:00-20:00
  • Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 10:00-18:00
  • Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 10:00 -16:00

Κόστος Συμμετοχής

200€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.