Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επεξεργασία & Τυποποίηση Ελιάς και Ελαιολάδου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Εισηγητής

  • Δημήτρης Ψαθάς Γεωπόνος,
  • Νίκος Χατζηλίας Χημικός Μηχανικός,
  • Κική Ζηνοβιάδου Τεχνολόγος Τροφίμων,
  • Νίκος Γκιζγκής Χημικός

Σε ποιους απευθύνεται

  • Ερασιτέχνες παραγωγούς
  • Τεχνολόγους τροφίμων
  • Γεωπόνους
  • Νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή και τυποποίηση ελιάς και ελαιολάδου

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την ελιά και το ελαιόλαδο, την επεξεργασία και τυποποίηση τους, καθώς και το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης, το σεμινάριο αναλύει  θέματα όπως, ο οργανοληπτικός έλεγχος του ελαιολάδου, η ελαιογευσιγνωσία, η εμπορία και προώθηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τη νομοθεσία της ελιάς και του ελαιολάδου
  • Να επεξεργάζονται και να τυποποιούν ελιά και ελαιόλαδο
  • Να συμμετέχουν σε πάνελ ελαιογευσιγνωσίας
  • Να πραγματοποιούν οργανοληπτικό έλεγχο στο ελαιόλαδο
  • Να είναι εξοικιωμένοι με την τεχνολογία, το μηχανολογικό εξοπλισμό και τις νέες τάσεις της αγοράς

Πληροφορίες συμμετοχής

  • σημειώσεις του σεμιναρίου
  • πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Κόστος Συμμετοχής

290€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.