Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργασιακή ανάπτυξη και εξέλιξη

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κούκης Βίκτωρ - Βασίλειος
MSc in Counseling Psychology-Manchester Metropolitan University (M.M.U), United Kingdom, Πτυχίο Ψυχολογίας Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού’-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπαίδευση στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία-Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Σκοπός

Αντικείμενο και στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσω της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους και της διαμόρφωσης προσωπικής στρατηγικής και πορείας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα τελευταία χρόνια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον, παρατηρούνται ευρέως αλλαγές  στο πεδίο της απασχόλησης καθώς και στο πεδίο της ανάπτυξης και ενίσχυσης των προσωπικών ικανοτήτων του εργατικού δυναμικού. Η αγορά εργασίας αναζητά  ολοένα και περισσότερο ανθρώπους ταλαντούχους με σκοπό να διαμορφώσει στελεχιακό προσωπικό με ιδιαίτερα διευρυμένη και ισορροπημένη επαγγελματική κατάρτιση. Στόχος τους να αποδώσουν πρόσθετη αξία στον εκάστοτε οργανισμό. Στην διαρκή προσπάθεια προσαρμογής στο νέο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, υιοθετούμε νέες μεθόδους  προσέλκυσης  ανθρώπων καθώς και καινοτόμες μορφές  εκπαίδευσης του υφιστάμενου προσωπικού. Στόχος μας να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε τις απαιτούμενες  δεξιότητες  που απαιτούνται στη διαρκή εξέλιξη του χώρου.

Ύλη προγράμματος και μαθησιακοί στόχοι
Αντικείμενο και στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσω της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους και της διαμόρφωσης προσωπικής στρατηγικής και πορείας.

Αποτελεί ένα πρακτικό «εργαστήριο» όπου υιοθετώντας τη λογική διαμόρφωσης ενός στρατηγικού πλάνου, αποσκοπεί στο να βοηθήσει να σχεδιάσουν τα επόμενα επαγγελματικά, και όχι μόνο, βήματά στη ζωή τους. Η δομή του προγράμματος έχει διαμορφωθεί ώστε να αναπτύσσεται σε τρεις (3) βασικές θεματικές ενότητες:

Γνώση εαυτού

Ανάπτυξη εαυτού μέσω ανάπτυξης Ικανοτήτων

Αποτελεσματικός Σχεδιασμός επίτευξης επαγγελματικών Στόχων (Στοχοθεσία).

Στις 2 συνολικά συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, θα γίνονται βιωματικές δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν στο να προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια καλύτερη κατανόηση / γνωριμία με τον εαυτό τους, και κυρίως το να τους βοηθήσει να χαράξουν με περισσότερο λειτουργικό τρόπο κάποια επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Τομείς ανάπτυξης.
Παρουσίαση Δομής – Μεθοδολογίας, αναζήτηση και αξιοποίηση του προσωπικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ανάπτυξη προσωπικού στρατηγικού πλάνου.

Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη: Βιογραφικό Σημείωμα και Συνέντευξη Επιλογής, μεθοδολογία αναζήτησης εργασίας / networking, λήψη αποφάσεων και διαχείριση διλημμάτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια:
Το πρόγραμμα εκτείνεται σε δύο συναντήσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μη εργάσιμες ημέρες – αποκλειστικά Σάββατο και Κυριακή- και έχουν συνολική διάρκεια 14 ώρες.
Σάββατο & Κυριακή 10:00-17:00

Παρακολούθηση:
Το Σεμινάριο διεξάγεται αποκλειστικά δια ζώσης στην Αθήνα και απαιτείται αυστηρά η παρουσία των συμμετεχόντων και στις δύο ημέρες των συναντήσεων για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης .
*Δεν δίνεται η δυνατότητα βιντεοσκόπησης των εισηγήσεων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με μέγιστο αριθμό σπουδαστών τα 15 άτομα.

Κόστος Συμμετοχής

Ιδιώτες: 250 ευρώ
Φοιτητές / Άνεργοι: 225 ευρώ
Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 225 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.