Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Bar & Restaurant Management

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
LE MONDE

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν  να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης κάθε επισιτιστικής επιχείρησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και παρέχει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται να κατέχει ο σύγχρονος Bar & Restaurant Manager, το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία ενός εστιατορίου ή bar. Συντάσσει τη λίστα φαγητού και κρασιού, επιβλέπει το service, προγραμματίζει τις κρατήσεις και είναι γενικότερα υπεύθυνος για την άριστη λειτουργία της επιχείρησης. Η διδασκαλία παρέχεται από επαγγελματίες maître, οινοχόους, γευσιγνώστες, F&B managers, bartenders  σε χώρο bar-restaurant, εντός της σχολής.

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες:

Bartending

  • Εισαγωγή στη θεωρία αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών
  • Τρόποι ανάμιξης Cocktail
  • Γαρνιτούρες
  • Mixology
  • Κλασικές και μοντέρνες παρασκευές cocktails ανά κατηγορία ποτού.
  • Spirits theory
  • Μοριακά Cocktails
  • Mediterranean bartending
  • Home made products

Service και γευσιγνωσία κρασιού - Sommelier

  • Ιστορία αμπέλου
  • Βασικές αρχές αμπελουργίας
  • Οινοποιήσιμες ποικιλίες
  • Λευκή – Ερυθρή οινοποίηση
  • Ελληνική και Διεθνής Νομοθεσία
  • Οινοχοϊα – Service κρασιών
  • Διαχείριση κάβας
  • Συνδυασμός φαγητών – κρασιών
  • Δημιουργία λίστας κρασιών
  • Πωλήσεις κρασιών
  • Γευσιγνωσίες Ελληνικών ποικιλιών
  • Γευσιγνωσίες Διεθνών ποικιλιών  

Λειτουργία εστιατορίου & Διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων
Restaurant Operation – Food & Beverage Management

  • Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
  • Προετοιμασία εστιατορίου (mise en place)
  • Στήσιμο τραπεζιών ανάλογα με τα προσφερόμενα εδέσματα
  • Art de la table
  • Πρακτική εξάσκηση σε όλους τους τρόπους σερβιρίσματος
  • Προετοιμασία και στήσιμο Buffet
  • Ειδικά Service – VIP Service
  • Σύνθεση εδεσματολογίου & καταλόγου εστιατόριου
  • Διοίκηση προσωπικού εστιατορίου
  • Πωλήσεις εστιατορίου
  • Προμήθειες – Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Κοστολόγηση - Έλεγχος παρασκευασμάτων

Πληροφορίες συμμετοχής

Μαθήματα: 3 φορές την εβδομάδα

Το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Απόκτηση επαγγελματικής ειδίκευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Εισαγωγή στον χώρο της επαγγελματικής εστίασης
  • Δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν σεμιναρίων
  • Πρόσβαση σε θέσεις εργασίας
  • Ενίσχυση ελκυστικότητας βιογραφικού
  • Πληροφόρηση για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της εστίασης & της γαστρονομίας
  • Γνωριμία και επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου
  • Είσοδο στο Club Αποφοίτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE, την κορυφαία σχολή Γαστρονομίας & Τουρισμού.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.