Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Autism coaching and more Pro

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΑΛΦΑ studies ΚΔΒΜ2 - Πειραιάς
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Άννα Κωνσταντινίδου
Ειδική επιστήμων στην ψυχική υγεία/ Σύμβουλος προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης/ Δημιουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του “Autism Coaching and more Pro by Anna Konstantinidou” (Diploma in modern applied psychology and Neuropsychology, βιωματικό family coaching).

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επαγγελματίες ως ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα άτομα θα μπορούν να καταλάβουν ότι η καλύτερη παρέμβαση για τα παιδιά που αναλαμβάνουν είναι η άψογη συνεργασία και επικοινωνία με τους γονείς. Θα μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να καταλάβουν τι έπεται και ότι, αν θα πάρουν μέρος στην παρέμβαση και σε όλη τη διαδικασία, θα βοηθήσουν και τον εαυτό τους και το παιδί τους και όλη την οικογένεια να ζήσει λειτουργικά με τον αυτισμό. Επίσης, θα μπορούν να δομήσουν τη λειτουργικότερη διεπιστημονική ομάδα που θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη θεραπευτική παρέμβαση του παιδιού, αλλά και στην ευημερία της οικογένειας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πρόγραμμα: Autism coaching and more pro (Εποπτικό εργαλείο ενίσχυσης επαγγελματιών)

Περίληψη προγράμματος

Το autism coaching and more pro απευθύνεται σε επαγγελματίες που ειδικεύονται στις νευροδιαβιβαστικές διαταραχές και όχι μόνο και θέλουν να έχουν μια λειτουργικότερη σύνδεση/επικοινωνία με τους γονείς. Είναι ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες να παράσχουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη θεραπευτική παρέμβαση αλλά και τη λειτουργικότερη διαχείριση της παθολογίας, καθώς επίσης και για την ευημερία της οικογένειας. Είναι ένας τρόπος ανάπτυξης επαγγελματικής ενσυναίσθησης, πέρα από το πλαίσιο των σπουδών και της δουλειάς, μέσα και έξω από την αίθουσα.
Οι επαγγελματίες καταλαβαίνουν ότι η καλύτερη παρέμβαση για τα παιδιά που αναλαμβάνουν είναι η άψογη συνεργασία και επικοινωνία με τους γονείς. Πρέπει να μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να καταλάβουν τι έπεται και ότι αν θα πάρουν μέρος στην παρέμβαση και σε όλη τη διαδικασία θα βοηθήσουν και τον εαυτό τους και το παιδί τους και όλη την οικογένεια να ζήσει λειτουργικά με την όποια διάγνωση.

Ο επαγγελματίας έρχεται σε επαφή με το παιδί μια ώρα την εβδομάδα, το οποίο σημαινει ότι αν δεν έχει υποστήριξη, ό, τι και να κάνει δεν θα έχει αποτέλεσμα. Γονείς κ επαγγελματίες πρέπει να είναι μια ομάδα συντονισμένη, οργανωμένη και σε άμεση επικοινωνία, ώστε να πλαισιώνει το παιδί με τέτοιον τρόπο ώστε εκείνο να ξεδιπλώνει όλο το δυναμικό του λειτουργικά.

Το autism coaching & more pro είναι ένα συμπληρωματικό εξειδικευμένο εποπτικό εργαλείο που απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες -ανεξαρτήτως εμπειρίας- που θέλουν μια άλλη προσέγγιση για τη δουλειά τους. Η δουλειά σας είναι σημαντική και η ευθύνη σας ακόμα πιο μεγάλη, γι’ αυτό και η συνεχής επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη είναι σοβαρή.

Όπως συχνά πυκνά ενημερώνεστε για καινούργιες θεραπείες, έτσι συχνά πυκνά πρέπει να ανανεώνετε και τα εργαλεία εκείνα που θα σας βοηθήσουν να έρχεστε κοντά με τους γονείς, δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι είστε συνεργάτες και αρωγοί στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν να ενταχθούν τα παιδιά τους σε ένα όχι και τόσο φιλικό κόσμο προς το φάσμα. Πρέπει να έχετε την οπτική αντίληψή τους και να αναπτύσσετε την επαγγελματική σας ενσυναίσθηση για να τους βοηθήσετε ώστε και εκείνοι μετά να διευκολύνουν το έργο σας.

Το autism coaching & more pro σας δίνει αυτήν την ευκαιρία: μέσω των εργαλείων του να έρχεστε σε επαφή με τους γονείς και να ακούτε, να κατανοείτε τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους. Σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε με τα μάτια τους και να ακούσετε με τα αυτιά τους.

Οι γονείς φέρνουν σε εσάς ό, τι πολυτιμότερο έχουν και εσείς πρέπει να έχετε την ευαισθησία να το κατανοείτε αυτό και να αναγνωρίζετε τις αγωνίες τους, ώστε να μπορέσετε με τις γνώσεις σας κ την εμπειρία σας να τους βοηθήσετε. Το autism coaching & more pro σας δίνει όλα εκείνα τα χρήσιμα εργαλεία όπως:

  • ενεργητική ακρόαση
  • κοινή χρήση γλώσσας
  • παθητική φροντίδα
  • ενεργητικό ενδιαφέρον
  • παρατήρηση-αξιολόγηση-απόκριση της γλώσσας του σώματος
    • και πολλά άλλα για να γίνετε οι καλύτεροι θεραπευτές που μπορείτε να είστε!

​Είναι ένα εξειδικευμένο είδος εποπτείας -ένας καινοτόμος συνδυασμός εργαλείων του coaching, των εργαλείων της CBT (Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία), καθώς και των τελευταίων νευρολογικών προσεγγίσεων- λειτουργικά και αποτελεσματικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε παθολογίας που μπορεί να συναντήσετε.  

Τίτλος Ενότητας 1: Αυτογνωσία και απαρτίωση

Στόχοι Ενότητας
Αυτογνωσία που θα οδηγήσει σε πλήρη απαρτίωση και ενδυνάμωση προσωπική και επαγγελματική.

Μαθησιακά Αποτελέσματα
Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν καταρτίσει το αξιακό τους σύστημα, θα έχουν επίγνωση των δεξιοτήτων τους και θα έχουν λειτουργικότερη στοχοθεσία, προσωπική και επαγγελματική.
Θα μπορούν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον θετικό ή αρνητικό προβληματισμό που έχει το άτομο για τον εαυτό του και την πεποίθηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές προκλήσεις της ζωής. Θα αποκτήσουν έναν τρόπο ανάπτυξης επαγγελματικής ενσυναίσθησης, πέρα από το πλαίσιο των σπουδών και της δουλειάς, μέσα και έξω από την αίθουσα.

Ενδεικτικό Περιεχόμενο Ενότητας και Στρατηγικές Μάθησης και Διδασκαλίας

Προσωπική δουλειά θεραπευτή: Rosenberg self-esteem scale, αξιακό σύστημα -σύστημα των 5, swot analysis, ενίσχυση δυνατοτήτων, αποδοχή του εαυτού μας-σύστημα των 5

Στρατηγικές μάθησης και διδασκαλίας

Διαδραστικό με εργασίες

Τίτλος Ενότητας 2 Δουλειά με τους γονείς

Στόχοι Ενότητας
Να έχουν οι θεραπευτές όλα τα σύγχρονα εργαλεία. 

Μαθησιακά Αποτελέσματα
Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν και να εργάζονται για:
Τη συνεργασία και τον σχεδιασμό με στόχο την καλύτερη εξέλιξη του παιδιού και την ευημερία της οικογένειας. Μέσα από τα προσεκτικά μελετημένα και δομημένα εργαλεία που θα δώσετε στον γονέα θα μπορεί να φτάσει σε εκείνα τα επίπεδα της ωριμότητας και της πνευματικής ολοκλήρωσης, όπου θα είναι σε θέση συντονισμένα να βοηθήσει το παιδί του και την οικογένειά του.
Αυτή η ενότητα θα εισαγάγει τον επαγγελματία στη σωστή λήψη ενός πλήρους ιστορικού και στον λεπτομερή σχεδιασμό του προγράμματος, ο οποίος θα ακολουθείται από τον προγραμματισμό των συνεδριών σε συνεργασία με την εκάστοτε διεπιστημονική ομάδα που συνεργάζεται η οικογένεια (είτε επιλογής της οικογενείας, είτε κάποια που μπορεί να προτείνετε εσείς) και θα διαμορφώνεται πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού -στο φάσμα- και της οικογένειάς του.

Ενδεικτικό Περιεχόμενο Ενότητας και Στρατηγικές Μάθησης και Διδασκαλίας
    1) προσωπικά δεδομένα - ιστορικό - αναγνώριση παρούσας κατάστασης και στόχων - κατανόηση - δημιουργία βάσεων για δεσμό   
    2) επικοινωνία -  ενεργητική ακρόαση - γλώσσα του σώματος (γονείς)-αντανακλαστική ακρόαση        
    3) εξήγηση/ανάλυση της διάγνωσης (νευρολογική και θεραπευτική προσέγγιση) - διαγνώσεις/προσεγγίσεις - κατάρτιση διεπιστημονικής
    4) εντοπισμός επικοινωνιακού στυλ παιδιου (σύστημα Hanen) - εντοπισμός γονεϊκού στυλ διαπαιδαγώγησης  - γλώσσα του σώματος (παιδί)  
    5) συστήματα διαχείρισης γονικού άγχους
    6) στρατηγικές διαχείρισης κρίσεων οικογένειας - παιδιού - σενάρια χαλάρωσης - οικογενειακά συστήματα - ημέρες φροντίδας οικογένειας 
    7) σύστημα πλαισίωσης αδερφών
    8) σύστημα πλαισίωσης λοιπής οικογένειας-συγγενών-φίλων-φροντιστών
    9) διατύπωση στόχων- δημιουργία προγράμματος αυτονόμησης/λειτουργικότητας (ΔΚΖ ) - δημιουργία χρονοδιαγράμματος προγράμματος με τους στόχους 
   10) παρέμβαση στον χώρο διαβίωσης  - Εξωτερικό πρόγραμμα
   11) εποπτεία προγράμματος - ανατροφοδότηση - έλεγχος και αναδιατύπωση στόχων

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60 ΩΡΩΝ, 1 μάθημα / εβδομάδα

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.