Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Τεχνικές για Δουλειά με Όνειρα (Dreamwork) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ιωάννα Κουτσοπούλου, Ψυχολόγος, MSc in Counselling Studies, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και τακτικό μέλος της EAGT.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή των τεχνικών για δουλειά με τα όνειρα
Ο Freud ήταν αυτός που είπε ότι τα όνειρα είναι η βασιλική οδός προς το υποσυνείδητό μας. Δουλεύοντας με τα όνειρα στη θεραπεία αποκτούμε ένα ισχυρό εργαλείο για να κατανοήσουμε τα σύμβολα, που χρησιμοποιεί το υποσυνείδητό μας, ώστε να μας φανερώσει αυτά που χρειάζεται να έρθουν στην επίγνωσή μας. Μέσω των ονείρων ο θεραπευόμενος μπορεί να αναγνωρίσει ανοιχτούς λογαριασμούς, εσωτερικές συγκρούσεις ή καταπιεσμένες πλευρές του εαυτού του και να αποκτήσει βαθύτερη επίγνωση για τη ζωή του στο σήμερα. Στο εργαστήρι αυτό θα παρουσιαστούν τεχνικές, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο θεραπευτής για να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να βιώσει και να συνδεθεί με το συμβολισμό των ονείρων του και να  κατανοήσει το μήνυμα τους με σκοπό την εσωτερική του ανάπτυξη.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο θα διεξάγεται το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 10 μέλη, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν 3 εργαστήρια από την Σειρά Masterclass στο Κέντρο Ψυχής, δικαιούνται έκπτωση 15% στα δίδακτρα του τρίτου εργαστηρίου.

Κόστος Συμμετοχής

70€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.