Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Μοντέλο Διαχείρισης της Αναβλητικότητας (CBT for Procrastination) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Ναταλία Κουτρούλη, Ψυχολόγος, PhD Κλινικής Ψυχολογίας, MSc Ψυχολογία Υγείας, μέλος της Academy of Cognitive and Behavioral Therapies, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή της έννοιας της Αναβλητικότητας
Η αναβλητικότητα αποτελεί μια ακούσια στρατηγική αντιμετώπισης, που υποδηλώνει την σύνθετη δυσκολία στην κατάκτηση αυτοελέγχου του ατόμου. Το μοτίβο της αναβλητικότητας ενεργοποιείται κάθε φορά που το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με μια υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσει, καθώς πυροδοτούνται βαθύτερες σκέψεις αποτυχίας και επίκρισης από τους άλλους. Το άτομο οδηγείται στην σκόπιμη αναβολή της ενασχόλησης με την υποχρέωση αυτή, μιας και πιστεύει ότι δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές, τελειοθηρικές προσδοκίες που θέτει ο ίδιος ή θεωρεί ότι απαιτεί το περιβάλλον του από εκείνον, με αποτέλεσμα να βιώνει έντονο άγχος. Προκειμένου να περιορίσει τις επίμονες, αρνητικές σκέψεις περί απόρριψης και κριτικής, καθώς και τα δυσφορικά συναισθήματα, το άτομο οδηγείται ασυναίσθητα στην αναβλητικότητα. Η στρατηγική αυτή βραχυπρόθεσμα ανακουφίζει το άτομο, καθώς νιώθει απελευθερωμένο, αλλά μακροπρόθεσμα το επιβαρύνει λόγω της διαιώνισης του δυσλειτουργικού μοτίβου της αναβολής. Η αναβλητικότητα παρατηρείται σε πληθώρα κλινικών διαταραχών καθώς και σε διαταραχές προσωπικότητας. Μέσα από το εξειδικευμένο πρωτόκολλο της γνωσιακής- συμπεριφορικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας το άτομο καταφέρνει να τροποποιήσει ρεαλιστικά τις διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό του, την απαιτητικότητα, την τελειοθηρία και την απόρριψη,  να επιλέγει την δράση έναντι της αναβλητικότητας, καθώς και να ενδυναμωθεί ψυχικά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο θα διεξάγεται το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 10 μέλη, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν 3 εργαστήρια από την Σειρά Masterclass στο Κέντρο Ψυχής, δικαιούνται έκπτωση 15% στα δίδακτρα του τρίτου εργαστηρίου.

Κόστος Συμμετοχής

70€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.