Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Τεχνικές για Ενίσχυση της Διεκδικητικότητας (CBT Training in Assertiveness) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Ναταλία Κουτρούλη, Ψυχολόγος, PhD Κλινικής Ψυχολογίας, MSc Ψυχολογία Υγείας, μέλος της Academy of Cognitive and Behavioral Therapies, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βιωματική εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Γνωσιακής- Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

Περιγραφή της έννοιας της Διεκδικητικότητας

Η διεκδικητικότητα αποτελεί μια δεξιότητα του ατόμου η οποία συμβάλλει στην ξεκάθαρη έκφραση των σκέψεων και τον συναισθημάτων του. Παράλληλα η διεκδικητικότητα συνιστά μια αποτελεσματική μέθοδο επικοινωνίας, η οποία διασφαλίζει την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων. Αν και η αξία της διεκδικητικότητας είναι αδιαμφισβήτητη, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δυσκολεύεται να την κατακτήσει και οδηγείται στο μοτίβο της παθητικότητας ή της επιθετικότητας που δυσχεραίνει την επικοινωνία και την διάδραση με τους άλλους. Η έλλειψη διεκδικητικότητας ταλαιπωρεί τακτικά τους ανθρώπους δημιουργώντας ένα αίσθημα ματαίωσης των επιθυμιών, καταπίεσης των συναισθημάτων και συντελεί στη διαιώνιση αρνητικών πεποιθήσεων σχετικά με τον εαυτό και την αξία του. Η έλλειψη διεκδικητικότητας παρατηρείται σε πληθώρα διαταραχών, τόσο σε επίπεδο προσωπικότητας, όσο και σε επίπεδο κλινικών διαταραχών (όπως κυρίως, καταθλιπτικό επεισόδιο, γενικευμένο άγχος, κοινωνικό άγχος). Μέσα από το εξειδικευμένο πρωτόκολλο της γνωσιακής- συμπεριφορικής προσέγγισης για την εκπαίδευση στη διεκδικητική συμπεριφορά το άτομο καταφέρνει να τροποποιήσει ρεαλιστικά τις διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό του, να επιλέγει την δράση έναντι της παθητικότητας, την ισορροπημένη έκφραση έναντι της επιθετικότητας και εντέλει να ενδυναμωθεί ψυχικά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο θα διεξάγεται το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 10 μέλη, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν 3 εργαστήρια από την Σειρά Masterclass στο Κέντρο Ψυχής, δικαιούνται έκπτωση 15% στα δίδακτρα του τρίτου εργαστηρίου.

Κόστος Συμμετοχής

70€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.