Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βασικές Αρχές Beadweaving / Χαντροϋφαντικής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Αισθητική / Μόδα

Εισηγητής

Χρίστος Ανδρικάς
Ο Χρίστος Ανδρικάς είναι Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ (2004-2007). Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Berkeley διδάσκοντας την τεχνική Beadweaving (2007-2008).| Χαρακτηριστικές του διεθνείς συνεργασίες είναι με τον οίκο Bulgari (το κόσμημα που συνόδευε το άρωμα OMNIA) (2008), με το συγκρότημα Aerosmith (τα κοσμήματα της παγκόσμιας περιοδείας τους) (2011), με το Βέλγο σχεδιαστή ρούχων Dries Van Noten (κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017) ενώ βραβευμένο κόσμημα του από το GBA (Global Beadweaving Association) βρίσκεται στην εμπορική έκθεση της ΜΟΜΑ στην Νέα Υόρκη. Επέστρεψε το 2011 στην Ελλάδα και από τότε διατηρεί σχολή/ατελιέ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως καθηγητής κοσμήματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης (2018-2020) καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς ανά την Ελλάδα. Πολλές επώνυμες κυρίες έχουν φορέσει δημιουργίες του. Είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος καθηγητής Beadweaving στη χώρα μας. Παγκοσμίως θεωρείται ένας από τους 500 master στο είδος. Ο μοναδικός πιστοποιημένος καθηγητής Beadweaving στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει τεχνικές που φέρουν την ονομασία του. Master Beadweaver σχεδιαστής με πολλές διεθνείς συνεργασίες και βραβευμένα κοσμήματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Βασικές Αρχές Beadweaving / Χαντροϋφαντικής απευθύνεται όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθοόυν με τη συγκεκριμένη τεχνική, χωρίς να απαιτείται σχετικό υπόβαθρο ή εμπειρία.

Σκοπός

Ο σπουδαστής μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα είναι σε θέση να:

  • εργαστεί επαγγελματικά στον κλάδο του Beadweaving
  • γνωρίζει σε βάθος όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για αυτή την τεχνική
  • γνωρίζει όλες τις τεχνικές του beadweaving

Περιγραφή σεμιναρίου

Κατά τη διάρκεια του μοναδικού σεμιναρίου από το ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ 360, οι καταρτιζόμενοι θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη του beadweaving - χαντροϋφαντικής, της τεχνικής που έχει να κάνει με τη σύνδεση χαντρών μεταξύ τους με σκοπό τη δημιουργία κάποιου κοσμήματος ή χρηστικού αντικειμένου.

Το Beadweaving ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο στην οποία θεωρούνταν ιερή τεχνική. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μορφή faux κοσμήματος παγκοσμίως. Σήμερα, οι δύο μεγάλες σχολές είναι η Αμερικάνικη (γεωμετρική) και η Ρώσικη (ρεαλιστική).

Με τη βοήθεια της πετονιάς και της βελόνας ως βασικά εργαλεία, με υλικά όπως τα τσέχικα κρύσταλλα, κρύσταλλα Swarovski, καθώς και ειδικές γυάλινες χάντρες Ιαπωνίας και χρησιμοποιώντας διάφορες «βελονιές» (Peyote, Brick, Herringbone, Right Angle, Loom/Square, Netting και αρκετές ακόμα), δημιουργούνται δισδιάστατες και τρισδιάστατες επιφάνειες και υφές που θα συνδεθούν σε ένα άκρως εντυπωσιακό τελικό σύνολο.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • 1 ενότητα: Τεχνική “Peyote Ζυγή”
  • 2 ενότητα: Πατρόν τεχνικής “Peyote Ζυγής”
  • 3 ενότητα: Τεχνική “Peyote Μονή”
  • 4 ενότητα: Πατρόν τεχνικής “Peyote Μονής”
  • 5 ενότητα: Τεχνική “Brick” (υποτεχνική “Ladder”)
  • 6 ενότητα: Τεχνική “Herringbone” (υποτεχνική “Ladder Ζυγή ”)
  • 7 ενότητα: Τεχνική “Loom/Square”
  • 8 ενότητα: Τεχνική “Right Angle”
  • 9 ενότητα: Τεχνική “Vertical Netting”
  • 10 ενότητα: Δέσιμο πέτρας σε Rivoli/Round
  • 11 ενότητα: Αρχές Ανοιχτών Γεωμετρικών Σχημάτων : Ανοιχτό τρισδιάστατο ισόπλευρο τρίγωνο
  • 12 ενότητα: Αρχές Κλειστών Γεωμετρικών Σχημάτων : Κλειστό τρισδιάστατο ισόπλευρο τρίγωνο

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 40 ακαδημαϊκές ώρες / 8 5ωρα, 1 μάθημα ανά εβδομάδα

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.