Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΖΩΗΣ: Εξισορρόπηση Πολλαπλών Ρόλων της Γυναίκας Μητέρας, Συντρόφου, Εργαζόμενης, Ενεργού Πολίτη με Αξίες και Ιδανικά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τζίνα Θανοπούλου
Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος με μετεκπαίδευση στην Εξελικτική Ψυχολογία ED.M & M.A. στο Harvard University και Emerson College. Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων, Γονέων και στην Οικογενειακή Θεραπεία (Risk and Prevention Psychology). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική Υποστήριξη Γυναικών. Έχει επαγγελματική εμπειρία ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος σε Παιδιά, Εφήβους, Ενήλικες, Γονείς και Οικογένειες. Υπήρξε Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού των σχολείων Pierce College και Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής & Μαθησιακών Δυσκολιών του ISA/TASIS International School of Athens. Είναι επιμορφώτρια και λέκτορας με πολλαπλά σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια σε διεθνή συνέδρια και συμβουλευτική για οικογένειες, γονείς, εφήβους και παιδιά με θεματολογία που αφορά μαθησιακές δυσκολίες, οικογενειακή θεραπεία, θεραπεία ζευγαριών, γονέων και εφήβων και γυναικεία ψυχολογία σε: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή Αθηνών, σε ιδιωτικά σχολεία, στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικοινομικής Παιδείας, κ.ά.. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας» Εκδόσεις Μίνωας, 2023. Μόνιμη αρθρογράφος σε ψυχολογικά και εκπαιδευτικά θέματα της Huffington Post.gr. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ECA), της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα ως Αντιπρόεδρος και Γ. Γ των Αποφοίτων. Έχει βραβευτεί από την UNESCO το 2016 για τη συμβολή της στην Εκπαίδευση, Συμβουλευτική και Εθελοντισμό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε τρόπους και πρακτικές με τους οποίους μπορεί να ενδυναμωθεί και να ισορροπήσει η σύγχρονη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους της. Θα βασιστούμε σε έρευνα των Πανεπιστημίων Harvard και Columbia που έγινε σε δείγμα 250.000 γυναικών και ξεκίνησε με την ερώτηση: «Πόσο φροντίζεις και προσέχεις τον εαυτό σου και πώς;».

Θα παρουσιαστούν οι απαντήσεις και θα αναλυθεί το φαινόμενο της «τέλειας γυναίκας που φέρνει σίγουρη φθορά» και συνεπάγεται «ψυχικό και σωματικό κάψιμο (burn out effect». Θα εστιάσουμε στους λόγους που οι γυναίκες υιοθετούν «θυσιαστικούς ρόλους» και στα αποτελέσματα που έχουν στη προσωπική τους ζωή, ισορροπία, ευτυχία και μελλοντική εξέλιξη. Θα αναλυθούν «κλειδιά ισορροπίας» για τις γυναίκες και πώς αυτά μπορούν να υιοθετηθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Μερικά από αυτά τα κλειδιά είναι: η αυτο-φροντίδα, ο σεβασμός της εσωτερικής φωνής, η επεξεργασία περιοριστικών πεποιθήσεων και η αντικατάστασή τους με καινούργιες πιο υγιείς, με καθορισμό υγιών προτεραιοτήτων και τρόπου ζωής.

Θα δοθεί έμφαση στην υιοθέτηση θετικής ψυχολογίας και σκέψης και η ενασχόληση των γυναικών με δραστηριότητες που φέρνουν θετική διάθεση και αισιοδοξία. Επίσης, θα αναλυθεί η καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης ως τρόπος ζωής, όχι μόνο για τα μεγάλα, αλλά και για τα μικρά και καθημερινά. Η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική «βιταμίνη ζωής».

Τέλος, θα παρουσιαστεί ότι η συνειδητοποίηση ότι η γυναίκα-νικήτρια ζωής ξέρει ότι η δυνατότητα να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, κάνει τη ζωή της ενδιαφέρουσα!

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΝΑΡΞΗ : 12/10/2023, ΠΕΜΠΤΗ / 6:00-7:30 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

280€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.