Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας! Τρόποι Υποστήριξης και Αποτελεσματικής Διαπαιδαγώγησης των Παιδιών στην Εφηβεία στην Εποχή μας με Έντονες Προκλήσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τζίνα Θανοπούλου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος με μετεκπαίδευση στην Εξελικτική Ψυχολογία ED.M & M.A. στο Harvard University και Emerson College. Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων, Γονέων και στην Οικογενειακή Θεραπεία (Risk and Prevention Psychology). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική Υποστήριξη Γυναικών. Έχει επαγγελματική εμπειρία ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος σε Παιδιά, Εφήβους, Ενήλικες, Γονείς και Οικογένειες. Υπήρξε Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού των σχολείων Pierce College και Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής & Μαθησιακών Δυσκολιών του ISA/TASIS International School of Athens. Είναι επιμορφώτρια και λέκτορας με πολλαπλά σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια σε διεθνή συνέδρια και συμβουλευτική για οικογένειες, γονείς, εφήβους και παιδιά με θεματολογία που αφορά μαθησιακές δυσκολίες, οικογενειακή θεραπεία, θεραπεία ζευγαριών, γονέων και εφήβων και γυναικεία ψυχολογία σε: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή Αθηνών, σε ιδιωτικά σχολεία, στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικοινομικής Παιδείας, κ.ά.. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας» Εκδόσεις Μίνωας, 2023. Μόνιμη αρθρογράφος σε ψυχολογικά και εκπαιδευτικά θέματα της Huffington Post.gr. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ECA), της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA). Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα ως Αντιπρόεδρος και Γ. Γ των Αποφοίτων. Έχει βραβευτεί από την UNESCO το 2016 για τη συμβολή της στην Εκπαίδευση, Συμβουλευτική και Εθελοντισμό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε τι βιώνουν τα παιδιά στην εφηβεία σωματικά, κοινωνικά και ψυχολογικά. Θα παρουσιάσουμε «Κλειδιά Υποστήριξης και Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q.» που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς, ώστε να εμπνεύσουν τα παιδιά, πρακτικά και θεωρητικά και να τα βοηθήσουν με το παράδειγμα ζωής πράξης τους να γίνουν ισορροπημένα και επιτυχημένα άτομα.

Θα δώσουμε έμφαση στο πώς οι γονείς γίνονται «καθρέφτες» στα παιδιά τους. Θα παρουσιάσουμε τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς που εκφράζουν οι έφηβοι. Θα αναλύσουμε τις αλλαγές σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο που βιώνουν οι έφηβοι. Θα εστιάσουμε στους τρόπους αποκρυπτογράφησης των «κρυφών μηνυμάτων» και στους τρόπους διαχείρισης προκλήσεων όπως αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, αρνητικών συμπεριφορών, νεύρων, εκδηλώσεων εκφοβισμού, απομόνωσης και μελαγχολίας.

Θα αναλύσουμε πώς οι γονείς μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά τους να καλλιεργήσουν τα «4Α» (Αυτογνωσία, Αυτοεκτίμηση/Αυτοαποδοχή, Αυτοσεβασμό και Αυτοπεποίθηση) και θα παρουσιάσουμε πρακτικές με τις οποίες μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από τις προκλήσεις που κρύβουν κινδύνους, όπως εθιστικές συμπεριφορές (διαδίκτυο), εθισμούς (αλκοόλ, κάπνισμα, ουσίες), διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη κ.ά.. Διερευνούμε, επίσης, πώς οι γονείς θα βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους με τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και Εγώ Μηνύματος.

Το σεμινάριο δίνει τα εργαλεία στους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με «αγάπη με όρια» για να κτίσουν μια υγιή προσωπική και κοινωνική ταυτότητα, ασφάλεια και ισορροπία.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΝΑΡΞΗ : 10/10/2023, ΤΡΙΤΗ / 6:00-7:30 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

280€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.