Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στις Διαταραχές Προσωπικότητας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τερψιχόρη Σαββαΐδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR

Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, καθώς και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP). Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών και από το 2010 διατηρεί γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Γιαννιτσών έχοντας συνεργαστεί με φορείς, όπως
οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών ως συντονίστρια ομάδων αυτοβοήθειας,
τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, οι Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εργάζεται ιδιωτικά σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές ψυχολογίας και ανθρωπιστικών σπουδών και όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις διαταραχές προσωπικότητας και θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στους μύθους και τις παρανοήσεις που υπάρχουν γύρω από αυτή τη διαγνωστική κατηγορία που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ψυχοπαθολογίας...

Περιγραφή σεμιναρίου

Drama queen, borderline, νάρκισσος, καταναγκαστικός, ψυχοπαθής, παρανοϊκός, σχιζοειδής, κτλ. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την επικράτηση των social media στη ζωή μας, ερχόμαστε καθημερινά σχεδόν σε επαφή ή κάνουμε και οι ίδιοι εκτεταμένη χρήση των παραπάνω όρων, όταν θέλουμε να περιγράψουμε συνανθρώπους μας, των οποίων ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά μας δυσκολεύει ή/και μας φαίνεται αλλοπρόσαλλη. Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω όροι περιγράφουν μια κατηγορία ψυχικών παθήσεων, γνωστές ως Διαταραχές Προσωπικότητας, δηλαδή ένα δυσπροσαρμαστικό και επίμονο πρότυπο σκέψης και συμπεριφοράς, που συχνά δημιουργεί έκπτωση της λειτουργικότητας του ίδιου του ατόμου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.