Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Barista & Bartending Course

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Project Hotel Lab
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Περιγραφή σεμιναρίου

Πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης barista και bartending για όσους θέλουν να πάρουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να εργαστούν στον χώρο του bar.

Ύλη Bartending:

  •  Ιεραρχία εντός του μπάρ
  •   Διαδικασίες έναρξης και λήξης βάρδιας
  •   Στήσιμο μπάρ και εργονομία
  •   Εξοπλισμός και ποτήρια
  •   Πρώτες ύλες
  •   Πάγος
  •   Συνταγές
  •   Μέθοδοι δοσομέτρησης
  •   Γαρνιτούρες
  •   Μέθοδοι παρασκευής κοκτέιλ
  •   Παρασκευή και δοκιμή κοκτέιλ
  •   Δημιουργία κρέμας αφρού στα κοκτέιλ
  •   Παρασκευή ανθρακικού
  •   Κρασί
  •   Μπύρα
  •   Το ταμείο του μπάρ
  •   Καθαριότητα και υγιεινή στον χώρο εργασίας

Ύλη Barista:

  •  Ο ρόλος του barista
  •   Η ιστορία του καφέ
  •   Τι είναι ο καφές
  •   Τι είναι η καφεΐνη
  •   Συγκομιδή και επεξεργασία του καφέ
  •   Που οφείλεται η γεύση του καφέ
  •   Ποιότητες καφέ
  •   Νερό και καφές
  •   Η άλεση του καφέ και οι μύλοι άλεσης
  •   Άλεση και στατικός ηλεκτρισμός
  •   Η οξείδωση του καφέ
  •   Τι είναι ο espresso
  •   Υποκατηγορίες του espresso
  •   Εκχύλιση
  •   Pre infusion
  •   Ρουτίνα παρασκευής espresso
  •   Πάτημα
  •   Channeling και Ισοκατανομή
  •   Ρύθμιση μύλου άλεσης καφέ
  •   Εσκεμμένη διακοπή - συνέχιση εκχύλισης
  •   Βασικά είδη καφέ και ροφημάτων
  •   Το γάλα στον καφέ
  •   Δοσολογία ζάχαρης
  •   Ελληνικός Καφές
  •   Βασικές αρχές καφέ φίλτρου
  •   Καθαρισμός μηχανής και μύλου
  •   Η ιστορία των μηχανών του espresso και τρόπος λειτουργίας
  •   Εργονομία στο χώρο εργασίας
  •   Η καθαριότητα και η υγιεινή στο χώρο εργασίας

Πληροφορίες συμμετοχής

Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

600€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.