Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Barista Course

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Project Hotel Lab
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Οι εισηγητές μας είναι έμπειροι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και τις εστίασης με διδακτική εμπειρία.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Όσους θέλουν τώρα να ενταχθούν στον χώρο του bar και του καφέ.
  • Για αποφοίτους τουριστικών σχολών.
  • Για επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Σκοπός

Το Professional Barista Course έχει σκοπό να δώσει πλήρη και σφαιρική επαγγελματική κατάρτιση πάνω στο αντικείμενο του barista και του καφέ με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Professional Barista Course αποτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης στο αντικείμενο του καφέ καθώς περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων απαραίτητες για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Οι σπουδαστές του προγράμματος θα μάθουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να εργαστούν ως νέοι barista ενώ όσοι διαθέτουν ήδη προϋπηρεσία στον χώρο θα έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν στην τέχνη του καφέ.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 25 ωρών - 5 ημερών και πραγματοποιείται σε μικρά και ευέλικτα τμήματα από της 16:00-21:00.

Ύλη προγράμματος Professional Barista Course

  • Ο ρόλος του barista
  • Η ιστορία του καφέ
  • Τι είναι ο καφές
  • Τι είναι η καφεΐνη
  • Συγκομιδή και επεξεργασία του καφέ
  • Που οφείλεται η γεύση του καφέ
  • Ποιότητες καφέ
  • Νερό και καφές
  • Η άλεση του καφέ και οι μύλοι άλεσης
  • Άλεση και στατικός ηλεκτρισμός
  • Η οξείδωση του καφέ
  • Τι είναι ο espresso
  • Υποκατηγορίες του espresso
  • Εκχύλιση
  • Pre infusion
  • Ρουτίνα παρασκευής espresso
  • Πάτημα
  • Channeling και Ισοκατανομή
  • Ρύθμιση μύλου άλεσης καφέ
  • Εσκεμμένη διακοπή - συνέχιση εκχύλισης
  • Βασικά είδη καφέ και ροφημάτων
  • Το γάλα στον καφέ
  • Δοσολογία ζάχαρης
  • Ελληνικός Καφές
  • Βασικές αρχές καφέ φίλτρου
  • Καθαρισμός μηχανής και μύλου
  • Η ιστορία των μηχανών του espresso και τρόπος λειτουργίας
  • Εργονομία στο χώρο εργασίας
  • Η καθαριότητα και η υγιεινή στο χώρο εργασίας

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάθε πρόγραμμα
  • Μικρά και ευέλικτα τμήματα

Κόστος Συμμετοχής

250 € (προσφορά από 350€ λόγο έναρξης τουριστικής σεζόν)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.