Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ενσυνειδητότητα στην Καθημερινότητα: Mindfulness για Όλους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κίρλα Δανάη, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κίρλα Δανάη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία με Γνωστική Συμπεριφορική κατεύθυνση από το Leiden University της Ολλανδίας. Το 2012 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργασθεί με άτομα με ποικίλλα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και με μαθητές. Έχει εκπαιδευτεί στις αρχές της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας βραχέως , στο Πολύπλοκο Τραύμα με τη μέθοδο Gonzalez & Mosquera καθώς και στο Τραύμα Δεσμού, και στην τραυματοθεραπεία E.M.D.R. Από το 2012 ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο παρέχοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με συνθετική προσέγγιση που εμπεριέχει μεταξύ άλλων και αρχές της Θετικής Ψυχολογίας και του Mindfulness. Στην πορεία της έχει δώσει διαλέξεις για ένα εύρος θεμάτων, έχει αρθρογραφήσει στον ηλεκτρονικό τύπο, έχει διεκπεραιώσει έρευνες και έχει εκπαιδεύει ενηλίκους σε σεμινάρια σχετικά με την ψυχική υγεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την ψυχοθεραπεία και την διοίκηση εκπαίδευσης, καθώς από το 2018 διατηρεί κέντρο ψυχολογίας και εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη συντονίζοντας εισηγήσεις με θέματα ψυχολογίας και διδάσκοντας παράλληλα. Από το 2022 διδάσκει σε φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου στο MA Counselling & Psychotherapy του Metropolitan College.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, θεωρητικούς & κοινωνικούς επιστήμονες, σε φοιτητές, σε άτομα του γενικού πληθυσμού με διάθεση για αυτογνωσία.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην έννοια της ενσυνειδητότητας (mindfulness) και η πρόταση για την πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή, στην εργασία, το ιατρείο, το σχολείο, την άσκηση, το σπίτι, την βόλτα, κτλ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πρόκειται για έναν όρο βασισμένο στην αποδοχή, το διαλογισμό και την σύνδεση με το παρόν και τα ερεθίσματα που εμπεριέχει. Η βιβλιογραφία προτείνει πως προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πνεύμα και προστατεύει από μελλοντικές ψυχικές παθήσεις σε ενήλικες και παιδιά: έτσι, έχει ήδη ενσωματωθεί σε θεραπεία και πρόληψη από αγχώδεις διαταραχές διαταραχές της διάθεσης, αλλά και άλλες ψυχοπαθολογίες ανά τον κόσμο.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.