Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Χρόνος για εμάς: Φροντίζοντας τον θεραπευτή

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ματθαία Σπαθαράκη, Κλινική Ψυχολόγος (Msc, GZ), Ανθρωπολόγος και Λέκτορας/Επιμελήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden
Η κ. Σπαθαράκη είναι αναγνωρισμένη Ψυχολόγος από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχολόγων της Ολλανδίας, αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Σωματοκεντρικής Ψυχοθεραπείας, CRM θεραπεύτρια και Τραυματοθεραπεύτρια EMDR Europe (EMDR Πιστοποιημένη Practitioner Europe) και Επόπτρια EMDR Europe.
Η κ. Σπαθαράκη εργάζεται με θεραπευόμενους και θεραπευτές, κάνει εποπτείες και εκπαιδευτικές ομάδες. Έχει ασχοληθεί με τον τομέα της κόπωσης λόγω ενσυναίσθησης, της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out) και με τον δευτερογενή (έμμεσο) τραυματισμό τα τελευταία πολλά χρόνια με διάφορες ομάδες επαγγελματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες θεραπευτές, κυρίως ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, άλλα είδη θεραπευτών στους κλάδους της ψυχικής υγείας.
Θα δουλέψουμε σε μικρή ομάδα (το μέγιστο 18 άτομα), έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη ασφάλεια και σύνδεση.

Σκοπός

Σε αυτό το βραχείας μορφής εποπτειακό σεμινάριο θα αφιερώσουμε χρόνο και φροντίδα για εμάς, τους θεραπευτές. Έτσι λοιπόν, θα κάνουμε κάποιες ασκήσεις για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, με τις πηγές μας, με τις δυνάμεις μας. Θα πάρουμε λίγο χρόνο να θυμηθούμε τους εαυτούς μας ή τι χρειαζόμαστε εμείς ως θεραπευτές για να φροντίσουμε καλύτερα εμάς. Επιπλέον, θα δώσουμε χώρο σε αυτό που χρειάζεται να μοιραστεί, να ακουστεί, σε ό,τι χρειάζεται να δει το φως.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πολύ συχνά εμείς φροντίζουμε τους θεραπευόμενούς μας, γινόμαστε ενεργά φροντιστικοί, σταθερά διαθέσιμοι, συντονισμένοι στις ανάγκες τους, συγκεντρωμένοι και παρόντες- συχνά φροντίζουμε και άλλους που δεν είναι θεραπευόμενοί μας με παρόμοιους τρόπους. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τα πάντα και κάποιες φορές απλά νιώθουμε χαμένοι και εξαντλημένοι: έχουμε δώσει τόσα πολλά στο να ισορροπήσουμε τις ανάγκες όλων, που ξεχνάμε ότι έχουμε και εμείς ανάγκες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων.

(θα υπάρχει μεσημεριανό διάλειμμα: 1 ώρα)

Κόστος Συμμετοχής

80 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.