Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Εφαρμογή των Νέων Κανονισμών Ι/Π (EU) 2017/745 Medical Device Regulation (MDR) & (EU) 2017/746 In Vitro Diagnostic Regulation (IVDR)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AXIA CERT
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Σε ποιους απευθύνεται

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε νομικά και φυσικά πρόσωπα με ρόλο:

  • Εισαγωγέα ή/και Διανομέα Ιατροτεχνολογικών και In Vitro Διαγνωστικών Προϊόντων.
  • Εισαγωγέα ή/και Διανομέα Ιατροτεχνολογικών και In Vitro Διαγνωστικών Προϊόντων που εκτελεί επανασυσκευασία ή/και επανασήμανση των προϊόντων αυτών.
  • Παρόχου Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης (εγκατάσταση, service, εκπαίδευση, υποστήριξη χειρουργείου κλπ).
  • Ευρωπαίου Αντιπροσώπου (EC-REP).
  • Φαρμακοποιού με έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω ρόλους. 

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των προσώπων με την ιδιότητα του εισαγωγέα, διανομέα, παρόχου τεχνικής υποστήριξης ή ευρωπαίου αντιπροσώπου Ιατροτεχνολογικών και In Vitro διαγνωστικών προϊόντων στις νέες ειδικές απαιτήσεις των Κανονισμών της Ε.Ε. και της εθνικής νομοθεσίας, η παρουσίαση των βασικών σημείων μετάβασης από την ΥΑ ΟΙΚ 1348:2004 στην εφαρμογή του διεθνούς προτύπου ISO 13485:2016, καθώς και η ανάλυση των απαραίτητων εγγράφων κυκλοφορίας MD & IVD προϊόντων.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Εφαρμογή των Νέων Κανονισμών Ι/Π (EU) 2017/745 Medical Device Regulation (MDR) & (EU) 2017/746 In Vitro Diagnostic Regulation (IVDR) για Εισαγωγείς, Διανομείς, Παρόχους Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης & Ευρωπαίους Αντιπροσώπους

Σήμερα, οι εισαγωγείς, διανομείς και πάροχοι τεχνικής υποστήριξης Ι/Π προϊόντων καλούνται στην ορθή εφαρμογή ενός συνόλου ευρωπαϊκών κανονισμών, εθνικών και διεθνών νόμων. Η μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων επισύρει κυρώσεις και αποκλεισμό των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η γνώση και εφαρμογή τους.

Περιεχόμενα του σεμιναρίου:

  • Ανάλυση των υποχρεωτικής εφαρμογής απαιτήσεων των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και της Εθνικής Νομοθεσίας για τα παραπάνω ενδιαφερόμενα μέρη
  • Περιγραφή λύσεων ικανοποίησης των απαιτήσεων αυτών μέσω της εφαρμογής διαχειριστικών συστημάτων της σειράς ISO. 
  • Απαιτήσεις μετάβασης από την ΥΑ ΟΙΚ 1348:2004 στο ISO 13485:2016 και από το GreMDIS στη EUDAMED, προϋποθέσεις και χρονοδιάγραμμα.
  • Βασικά σημεία Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Ι/Π με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 13485:2016. Απαιτήσεις για Εισαγωγείς, Διανομείς, Παρόχους Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης, Ευρωπαίους Αντιπροσώπους και Φαρμακοποιούς.
  • Περιγραφή μεθόδων ελέγχου πληρότητας και αξιολόγησης εγκυρότητας εγγράφων εκτελωνισμού & κυκλοφορίας Ιατροτεχνολογικών και In Vitro Διαγνωστικών Προϊόντων (Δηλώσεις Συμμόρφωσης, Πιστοποιητικά CE, Πιστοποιητικά ISO, αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών, κλπ.), με σκοπό την επιβεβαίωση της γνησιότητάς τους και της καταλληλότητας τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 6 ώρες.

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Εκπαίδευσης 303 (2ος όροφος), Χ.Α.Ν.Θ.- Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης AXIA CERT.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρέχονται καφές, αναψυκτικά, σνακ.

Κόστος Συμμετοχής

150 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.