Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Απώλεια & Πένθος: Πού είναι το νόημα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τερψιχόρη Σαββαΐδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR
Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, καθώς και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP). Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών και από το 2010 διατηρεί γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Γιαννιτσών έχοντας συνεργαστεί με φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών ως συντονίστρια ομάδων αυτοβοήθειας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, οι Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εργάζεται ιδιωτικά σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και οποιονδήποτε ενήλικα ασχολείται με ή τον απασχολεί κάποιου είδους πένθος, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στη χώρα μας καταδεικνύουν τη δυσκολία μας να διαχειριστούμε το θέμα των απωλειών.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να μιλάμε ανοιχτά για τις απώλειές μας- ένα θάνατο, ένα διαζύγιο, μια σοβαρή ασθένεια, βρίσκοντας τρόπους να διαχειριζόμαστε το πένθος και τα έντονα συναισθήματα που προκύπτουν από αυτό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αν και ο θάνατος είναι η πιο τρομακτική απώλεια, που μπορούμε να βιώσουμε, πολλά γεγονότα στη ζωή μας αποτελούν απώλειες: μια ασθένεια, ένας οδυνηρός χωρισμός, μια φυσική καταστροφή, αλλαγές απρόσμενες που έρχονται να προκαλέσουν ρήξη στην αίσθηση της συνέχειας και της προβλεψιμότητας της ζωής μας. Κάθε απώλεια, όσο μικρή κι αν είναι έχει ως συνέπεια την ανάγκη επεξεργασίας της και στόχος της διεργασίας του πένθους είναι να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας με διαφορετικό τρόπο, ώστε να αποκαταστήσουμε τη συνοχή που χάσαμε ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Και αυτό ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις απώλειες! Άραγε η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει;

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.