Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κατανοώντας το άγχος και οι τεχνικές διαχείρισής του

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).

Περισσότερες πληροφορίες

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning). Περισσότερες πληροφορίες

Εισηγητής

ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Σε ποιους απευθύνεται

Σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διοικητικό/ άλλο προσωπικό στον τομέα της εκπαίδευσης, σε γονείς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Tο Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΕ.ΣΥ.ΘΕ (Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής) , αντιλαμβανόμενο την κρίση που επικρατεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητάς μας και στα πλαίσια υποστήριξης όλου του κοινωνικού ιστού που τηρεί τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, σας ενημερώνει οτι ξεκιναει την διεξαγωγη των περισσοτέρων σεμιναρίων του ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ online. «Μένουμε σπίτι, δε μένουμε στάσιμοι».Στόχος όλων με το πέρας της κρίσης είναι να βγούμε δυνατότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι.Αντιλαμβανόμενοι την απαιτητή ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας #menoumespiti. Παράλληλα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να παραμένουμε θετικοί, και ήδη να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τη μετά κρίσης εποχή.

Το σεμινάριο αυτό επικεντρώνεται στην διερεύνηση του άγχους ως ένα συναίσθημα που τείνει να κυριαρχεί στις μέρες μας και εντοπίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η ύπαρξη του άγχους είναι πολυπαραγοντική και το μέγεθος, καθώς και η συχνότητα καθορίζουν το αν είναι ωφέλιμο ή επιβλαβές για τον οργανισμό. Όταν τα επίπεδα του άγχους στην καθημερινότητα είναι υψηλά, τότε αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική αλλά και σωματική υγεία του ανθρώπου. Η ενημέρωση και η πρόληψη δυσμενών καταστάσεων ως απόρροια του έντονου άγχους είναι πολύ σημαντική. Συνεπώς, οι τεχνικές που αφορούν στην διαχείριση του και η έγκαιρη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση λειτουργούν βοηθητικά στην απόκτηση της ψυχικής και της σωματικής ισορροπίας του ατόμου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχή Βεβαίωση Συμμετοχής, Υλικό σημειώσεων.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ONLINE ΜΕΣΩ SKYPE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ. Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 30 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.