Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οικολογική Γεωργία σε λαχανόκηπους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Γρηγόρης Δατσιάδης είναι γεωπόνος και ένθερμος υποστηρικτής των αρχών και αξιών του S. Albert Howard (1873 – 1947, ιδρυτής του κινήματος – φιλοσοφίας της οργανικής γεωργίας, βιβλιογραφία του: «Γεωργική διαθήκη» 1931, «Έδαφος και υγεία» 1945, κ.α. ). Έχει βαθιά πίστη και γνώση για την θεμελιώδη σημασία του γεωργικού επαγγέλματος, όταν αυτό ασκείται στηρίζοντας την υγεία και γονιμότητα των εδαφών, την βιοποικιλότητα, την αμειψισπορά. Παράλληλα είναι γνώστης πολλών τεχνικών γεωργικών θεμάτων, με αντικειμενική αντίληψη στην οικονομική διαχείριση ενός μικρού η μεγάλου αγροκτήματος και πραγματική αίσθηση για τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί για μια υγιή και πετυχημένη γεωργική επιχειρηματικότητα. Κατέχει την ευαισθησία, την γνώση και τον τρόπο συμμετοχής στην διαδικασία γνωριμίας, διατήρησης και διάδοσης, των πολύτιμων και θεμελιώδους σημασίας, ντόπιων ποικιλιών και σπόρων. Εργάστηκε και απέκτησε γνώση και επαγγελματική εμπειρία στα τεχνικά και γεωργικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, κηπουρός, κλαδευτής κ.α.). Με συνολική 16ετή περίπου επαγγελματική δραστηριότητα, εκ των οποίων 12 έτη στην βιολογική – οικολογική γεωργία (σε φορείς ελέγχου και πιστοποίησης, σε συνεταιρισμούς βιοκαλλιεργητών, στην εκπαίδευση άσκησης οικολογικής γεωργίας κλπ).

Σε ποιους απευθύνεται

- Σε ερασιτέχνες γεωργούς
- Σε επαγγελματίες γεωργούς
- Σε γεωπόνους φυτικής παραγωγής ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Σε τεχνολόγους τροφίμων
- Σε νέους επιχειρηματίες
- Στους καταναλωτές
- Σε όλους αυτούς που προτίθενται να ξεκινήσουν να καλλιεργούν την γη

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει στους εκπαιδευομένους όλες τις απαραίτητες πρακτικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις για την πρωτογενή παραγωγή οικολογικών γεωργικών προϊόντων – τροφίμων. Παρουσιάζονται όλες οι σωστές η ορθές πρακτικές φυτοπροστασίας, εδαφοβελτίωσης, αμειψισποράς, συγκαλλιέργειας, κατασκευής σπορείων και χρήσης για τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Στην δημιουργία του οικολογικού λαχανόκηπου χρησιμοποιούνται εαρινά και θερινά είδη.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να γνωρίζουν τις αρχές και τις αξίες της οικολογικής – οργανικής γεωργίας
- Να φροντίζουν και να στηρίζονται στην υγεία και γονιμότητα των εδαφών
- Να παρασκευάσουν το δικό τους κόμποστ
- Να κατασκευάζουν σωστά το δικό τους σπορείο, να μεταφυτεύουν με επιτυχία
- Να επιλέγουν ορθές-κατάλληλες αμειψισπορές και
συγκαλλιέργειες
- Να επιλέγουν τα κατάλληλα φυτικά είδη και ποικιλίες
- Να διαχειρίζονται επιτυχώς τα επιχειρηματικά ρίσκα που εμπεριέχει το γεωργικό επάγγελμα
- Να αποφασίζουν σωστά στα φυτοπροστατευτικά θέματα (αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών, σημασία της πρόληψης)
- Να κοστολογούν ορθά στην γεωργική τους εκμετάλλευση

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 220€ κατ΄ άτομο το οποίο περιλαμβάνει CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.