Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΙΔΙ & ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ
(Dipl.-Psych. ΜSc Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια)

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς καθώς και σε φοιτητές των παραπάνω κλάδων

Περιγραφή σεμιναρίου

Γνωρίζουμε ότι η επιθετικότητα αποτελεί γενικά φυσικό και αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της διαδικασίας κοινωνικοποίησης του παιδιού. Στη σημερινή ωστόσο εποχή η επιθετικότητα και η αντιδραστική συμπεριφορά των παιδιών αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν οι ψυχολόγοι, οι παιδαγωγοί και φυσικά οι γονείς. Στο παρόν σεμινάριο ορίζεται αρχικά ο όρος «επιθετικότητα» καθώς και αναλύεται η φαινομενολογία του φαινομένου σε παιδιά και εφήβους. Διασαφηνίζεται ο τρόπος που εκφράζεται η επιθετικότητα σε κάθε αναπτυξιακή φάση και κατηγοριοποιούνται τα διαφορετικά είδη επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζονται κατά την πορεία εξέλιξης του παιδιού. Παρουσιάζονται οι θεωρίες που έχουν διαμορφωθεί για τα αίτια της επιθετικότητας καθως και οι παράγοντες που προκαλούν και συντηρούν επιθετικές συμπεριφορές. Τέλος, αναλύονται εκτενώς τρόποι και τεχνικές παρέμβασης και αντιμετώπισης της επιθετικότητας τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

• Η φαινομενολογία του φαινομένου της επιθετικότητας σε παιδιά και εφήβους. • Διασαφηνίζεται ο τρόπος που εκφράζεται σε κάθε εξελικτική φάση • Η κατηγοριοποίηση των διαφόρων μορφών επιθετικής συμπεριφοράς.

Πληροφορίες συμμετοχής

Θα δοθεί πλούσιο υλικό από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και αρθρογραφία.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.