Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Food & Beverage Management

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Ηλίας Σαχινίδης
O Ηλίας Σαχινίδης ασχολείται με τον χώρο του Τουρισμού από το 1988 έχοντας εργαστεί στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας, όπως τa Metropolitan Hotel, Makedonia Palace Grecotel, Rhodes Paradise Mare Aldemar Hotels, Porto Palace Hotel Thessaloniki, Metropol Palace, Lindian Village Hotel Rhodes κτλ. Έχοντας δοκιμαστεί σχεδόν σε όλα τα τμήματα και τα πόστα ενός ξενοδοχείου, τα τελευταία έτη απασχολείται ως εξειδικευμένος Food & Beverage Manager, έχοντας διατελέσει Hotel Manager σε πληθώρα ξενοδοχείων.

Από το 2019 τελεί εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το “FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT”, μεταδίδοντας με όρεξη και μεράκι τις γνώσεις και την εμπειρία από την πολυετή του διαδρομή στον χώρο των ξενοδοχείων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο Food & Beverage Management απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών Τουρισμού και Γαστρονομίας σε επαγγελματίες & στελέχη του Τουρισμού αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το Food & Beverage σε Ξενοδοχεία, Τουριστικές μονάδες και Επιχειρήσεις Εστίασης.

Σκοπός

Στόχος μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να αποκτηθεί η καλύτερη εικόνα για την λειτουργία του πιο νευρολογικού τμήματος ενός ξενοδοχείου, αλλά και να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για την επιτυχημένη λειτουργία μιας Ξενοδοχειακής ή Επισιτιστικής επιχείρησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η θέση του F&B Manager αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες και απαραίτητες θέσεις σε οποιαδήποτε Ξενοδοχειακή & Επισιτιστική Επιχείρηση σήμερα. Ο F&B Manager οφείλει να αξιολογεί και να προγραμματίζει την διαχείριση προϋπολογισμών και κοστολογήσεων, όπως επίσης να έχει γνώση των παραγωγικών διαδικασιών. Η κοστολόγηση και ο σχεδιασμός του menu, καθώς και η τελική προώθηση του στον πελάτη, είναι κάποια από τα βασικά καθήκοντα του F&B Manager σε μια επισιτιστική επιχείρηση.

Διδακτικές Ενότητες

  • Αντικείμενο και ο ρόλος του F&B Department σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και ευρύτερα
  • Έννοια και ορισμός του Τουρισμού
  • Εισαγωγή στην διοίκηση των επισιτιστικών τμημάτων και επιχειρήσεων
  • Λειτουργίες διοίκησης επισιτιστικών τμημάτων
  • Ο ρόλος του διευθυντή των επισιτιστικών τμημάτων
  • Προσωπικό επισιτιστικών τμημάτων
  • Δομή επισιτιστικών τμημάτων - κουζίνα
  • Δομή επισιτιστικών τμημάτων - service
  • Δομή επισιτιστικών τμημάτων - Bar
  • Δομή επισιτιστικών τμημάτων - αποθήκη
  • Banquet service και πωλήσεις (οργάνωση τμήματος)
  • F&B menu
  • Αγορές και εξοπλισμός τμημάτων F&B
  • HACCP
  • Κοστολόγηση μενού
  • Έλεγχος κόστους φαγητού και ποτού (διαδικασίες)
  • Εργατικό κόστος
  • Διαχείριση παραπόνων πελατών

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 120 ακαδημαϊκές ώρες

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.