Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σχεσιακό Ψυχόδραμα – Νέο Ρεύμα Ψυχοδράματος

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π - Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

- Δρ. Ασημίνα Χιώνη (ιδρυτικό μέλος του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.)
- Βανέσσα Θεοδώρου
- Μαρία Αποστολοπούλου
- Ελένη Φιλίνη
- Ελένη Δαούτου,
- Σταυρούλα Τσιώρου
- Αννίτα Χατζημιχαηλίδη

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους και σε φοιτητές των άνω ειδικοτήτων.

Σκοπός

Ο σκοπός της εκμάθησης του ψυχοδράματος είναι να συνδεόμαστε εσωτερικά και εξωτερικά, να δουλεύουμε με έναν τρόπο μη κριτικό, μη ερμηνευτικό, στο εδώ και τώρα, με αυθορμητισμό που βασίζεται στη δημιουργική ανάπτυξη.  Στόχος μας η ευελιξία το άνοιγμα σκέψης, η προσωπική ανάπτυξη και η φιλοπεριέργεια.

Οι αλήθειες και οι διαδρομές αναγνώρισης μέσα από το ψυχόδραμα, καθώς και η βαθύτερη επίγνωση του τρόπου που λειτουργεί ο άνθρωπος έχει σαν αποτέλεσμα τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού του.

Περιγραφή σεμιναρίου

«Η ουσία του θεάτρου είναι η σύγκρουση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια
πράξη αυτό-αποκάλυψης είναι κάποιος που αποκαθιστά την επαφή με τον εαυτό του

Γκροτόφσκι Γιέρζι

Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτου Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας στο πρωτοποριακό, μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Σχεσιακό Ψυχόδραμα – Νέο Ρεύμα Ψυχοδράματος».

Το Ψυχόδραμα αποτελεί μια από τις πιο δυναμικά εξελισσόμενες ομαδικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους στις ημέρες μας. Αφορά στη διερεύνηση του ψυχικού κόσμου των ατόμων, μέσα από την ομαδική διάδραση που μας προσφέρει η εκδραμάτηση. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και συνδέονται μέσω της εκδραμάτησης.

Μέσα από το καινοτόμο, ευέλικτο και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία του Σχεσιακού Ψυχοδράματος. Οι ενότητες που θα λάβουν χώρα βασίζονται στις 3 προσεγγίσεις που συνθέτουν το Σχεσιακό Ψυχόδραμα (Σχεσιακή, Συστημική και Gestalt) και πλαισιώνονται από την εκπαιδευτική και βιωματική συνεισφορά του θεάτρου.

Ο Κάρολος Κούν για το Θέατρο: Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο, κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Το θέατρο βρίσκει εναλλακτικές, αναπάντεχες διαδρομές για να λειτουργήσει θεραπευτικά σε σώμα και ψυχή. Το θέατρο ενώνει σώμα και συναισθήματα. Στο σχεσιακό ψυχόδραμα χρησιμοποιούμαι και δανειζόμαστε από το θέατρο τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το βίωμα, την δημιουργικότητα, τον πειραματισμό. Μαθαίνουμε να συνδυάζουμε τις δύο πορείες: α) από το θέατρο μαθαίνουμε την μεταφορά του πραγματικού στο φανταστικό β) από το ψυχόδραμα μαθαίνουμε τον μετασχηματισμό της εσωτερικής σκηνής σε εξωτερική.

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στις βιωματικές εμπειρίες των συμμετεχόντων και θα πλαισιώνεται με την αντίστοιχη θεωρία, προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια εκπαίδευση του Σχεσιακού Ψυχοδράματος. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από την πρακτική κατανόηση της θεραπευτικής δράσης του θεάτρου και έρχεται μέσα από τις εισηγήσεις του ηθοποιού και συγγραφέα.

Το Θέατρο συναντά την ψυχοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία μαθαίνει από το Θέατρο.

Δομή εκπαιδευτικού προγράμματος

  • 1 φορά την εβδομάδα  19:00 – 21:00 κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή  πραγματοποιείται θεραπευτική ομάδα συνολικής  διάρκειας 10 μηνών(80 ώρες)
  • Βιωματικά μαθήματα
  • Εκπαιδευτικά μαθήματα
  • Θεατρικές Βιωματικές ομάδεςηθοποιού: Ελένης Φιλίνη

Πληροφορίες συμμετοχής

Παρέχεται Βεβαίωση Μετεκπαίδευσης στο Σχεσιακό Ψυχόδραμα και Εκπαιδευτικό Υλικό

Περιθώριο απουσιών: 20 ώρες εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευόμενος δεν μπορεί να απουσιάζει 2 συνεχόμενες φορές από την ομάδα και σε περίπτωση που οι συνολικές απουσίες ξεπερνούν τις 2, θα πρέπει να αναπληρωθούν για την χορήγηση του πτυχίου.

Κόστος Συμμετοχής:
1500 € και 1300€ για φοιτητές και ανέργους, όπως και για άτομα που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες (απαραίτητη η προσκόμιση των δικαιολογητικών).

  • Στην εφάπαξ εξόφληση με μετρητά ή κάρτα προσφέρεται 200€ έκπτωση στο αρχικό ποσό των 1500€.
  • Επίσης, υπάρχει η επιλογή των 9 δόσεων με προκαταβολή 200€. Η τελευταία δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί πριν από την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού.
  • Early Bird στην ειδική τιμή των 1300 ευρώ για συμμετοχές μέχρι 5/9/23

Κόστος Συμμετοχής

Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.