Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης Νοημοσύνης (WAIS-IV GR)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
ΑΘΗΝΑ
13/05/2023 έως 28/05/2023
26 ώρες

Εισηγητής

Μοσκόφη Ιορδάνα, MSc Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Πολυκρέτη Μαρία, MSc Ψυχολόγος

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Κλίμακα Νοημοσύνης για Ενήλικες (Τέταρτη Έκδοση) WAIS-IVGR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. 

Περιγραφή σεμιναρίου

H Κλίμακα Νοημοσύνης για Ενήλικες (Τέταρτη Έκδοση) WAIS-IVGR αξιολογεί τις γνωστικές ικανότητες εφήβων 16 ετών και άνω, καθώς και ενηλίκων έως 90:11 ετών. Μαζί με τις υπόλοιπες κλίμακες του Wechsler αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία διεθνώς, επιχειρώντας μάλιστα να ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο στοίχημα: να αποτυπώσει τη νοητική λειτουργία ενήλικων αξιολογούμενων περιορίζοντας τον αντίκτυπο διαφόρων λειτουργιών που παρακμάζουν με την ηλικία, όπως η οπτική και  ακουστική οξύτητα, η ψυχοκινητική ικανότητα, η ταχύτητα απόκρισης κ.ά. 

Θεματικές ενότητες

 • Η εκπαίδευση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ περιλαμβάνει:
 • Γενικές πληροφορίες για το WAIS – IVGR (τι μετρά, πότε το χρησιμοποιούμε, πώς σταθμίστηκε)
 • Οδηγίες εξέτασης
 • Παρουσίαση υποκλιμάκων του τεστ
 • Οδηγίες χορήγησης και βαθμολόγησης
 • Συμπλήρωση φόρμας καταγραφής απαντήσεων
 • Ερμηνεία αποτελεσμάτων
 • Ανάλυση σύνθετων δεικτών και υποδοκιμασιών
 • Βιωματικό μέρος: βαθμολόγηση και ερμηνεία πραγματικών πρωτοκόλλων
 • Βιωματικό μέρος: συζήτηση αποτελεσμάτων και προτάσεις για τη συγγραφή εκθέσεων

Τα πρωτόκολλα που θα παρουσιαστούν στο βιωματικό μέρος της Εκπαίδευσης αφορούν πραγματικά περιστατικά ενηλίκων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Θεωρία:  13-14/05, 27-28/05, 2023
Εποπτεία: θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023

Ώρες διεξαγωγής:
Θεωρία:  Σάββατο/ Κυριακή: 10:00π.μ-15:00μ.μ
Εποπτεία: θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου/ βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

Τόπος Διεξαγωγής: Υβριδικό
Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ, εκτός ορισμένων διαλέξεων που θα διεξαχθούν δια ζώσης. Ειδικότερα περιλαμβάνει:

 • την παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους: θα πραγματοποιηθεί Σαββατοκύριακο στις ημερομηνίες 13-14/05 (διαδικτυακά το Σάββατο και δια ζώσης την Κυριακή), 27-28/05 (διαδικτυακά), και ώρα 10:00π.μ-15:00μ.μ.
 • τη συμμετοχή σε (3) δίωρες ομαδικές εποπτείες: οι ακριβείς ημερομηνίες και οι ώρες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν  ηλεκτρονικά το υλικό μετά από κάθε εισήγηση, το οποίο θα μελετούν σύμφωνα με τις οδηγίες των εισηγητών.

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το τεστ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ παρέχει σε όλους τους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα εποπτείας των πρωτοκόλλων που θα χορηγήσουν ιδιωτικά για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμησή τους.
Οι συναντήσεις εποπτείας μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και παρέχονται καθ’ όλη τη χρονιά, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Κόστος Συμμετοχής

Θεωρία
Για εγγραφές έως 02/05  390€
Για εγγραφές από 03/05 430€
Εποπτεία:
€60

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.