Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης Νοημοσύνης (WPPSI – III GR)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Μοσκόφη Ιορδάνα, MSc Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

Πολυκρέτη Μαρία, MSc Ψυχολόγος

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη ψυχομετρική δοκιμασία WPPSI – III GR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. 

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές ενότητες

Η Κλίμακα Νοημοσύνης για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας του Wechsler WPPSI – IIIGR αποτελεί την ελληνική σταθμισμένη έκδοση της Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler για παιδιά ηλικίας 2:6 έως 7:3 ετών. Η εκπαίδευση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ περιλαμβάνει:

  • Γενικές πληροφορίες για το WPPSI – III GR (τι μετρά, πότε το χρησιμοποιούμε, πώς σταθμίστηκε)
  • Οδηγίες εξέτασης
  • Παρουσίαση υποκλιμάκων του τεστ
  • Οδηγίες χορήγησης και βαθμολόγησης
  • Συμπλήρωση φόρμας καταγραφής απαντήσεων
  • Ερμηνεία αποτελεσμάτων
  • Ανάλυση σύνθετων δεικτών
  • Συγγραφή της έκθεσης

Τα πρωτόκολλα που θα παρουσιαστούν στο βιωματικό μέρος της Εκπαίδευσης αφορούν πραγματικά περιστατικά παιδιών τυπικής ανάπτυξης και παιδιών με νοητική υστέρηση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τόπος Διεξαγωγής: Υβριδικό
Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ, εκτός ορισμένων διαλέξεων που θα διεξαχθούν δια ζώσης.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Θεωρία:  05-06-07/05 2023
Εποπτεία: θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023

Ώρες διεξαγωγής:
Θεωρία: Παρασκευή: 15:00μ.μ-20:00μ.μ, Σάββατο/Κυριακή: 10:00π.μ-15:00μ.μ
Εποπτεία: θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Προϋπόθεση: Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην κλίμακα νοημοσύνης WISC-V.
Επίσης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αντίγραφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου/ βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:

  1. την παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους: θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες 05-06-07/05 (διαδικτυακά την Παρασκευή – 15:00μ.μ-20:00μ.μ και την Κυριακή -10:00 π.μ-15:00 μ.μ, δια ζώσης το Σάββατο- 10:00 π.μ-15:00 μ.μ.)
  2. τη συμμετοχή σε (3) δίωρες ομαδικές εποπτείες: οι ακριβείς ημερομηνίες και οι ώρες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας τον Ιανουάριο 2023.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν  ηλεκτρονικά το υλικό μετά από κάθε εισήγηση, το οποίο θα μελετούν σύμφωνα με τις οδηγίες των εισηγητών.

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το τεστ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ παρέχει σε όλους τους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα εποπτείας των πρωτοκόλλων που θα χορηγήσουν ιδιωτικά για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμησή τους.
Οι συναντήσεις εποπτείας μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και παρέχονται καθ’ όλη τη χρονιά, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων. 

Κόστος Συμμετοχής

Για εγγραφές έως 24/04 320€
Για εγγραφές από 25/04 360€

Κόστος εποπτείας: €60
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.