Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στην Αναλυτική Γραφολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events

Εισηγητής

Δρ. Ευδοξία Ζ. Φασούλα, Δικηγόρος, Δικαστική & Αναλυτική Γραφολόγος

Η Δρ. Ευδοξία Ζ. Φασούλα είναι απόφοιτη νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος, μετ’ επαίνου, πτυχιούχος γραφολογίας της Σχολής Γραφολογίας του Πανεπιστημίου του Ουρμπίνο της Ιταλίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και την εγκληματολογία ανηλίκων, καθώς και των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην εγκληματολογία (Νομική Σχολή Παν/μίου Μονάχου)  και τη δικαστική ψυχολογία (Σχολή Ψυχολογίας και Νομικής Παν/μίου Ουρμπίνο). Επίσης ολοκλήρωσε με επιτυχία σεμιναριακό κύκλο εκπαίδευσης στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έχει εκπαιδευτεί και στην ερμηνεία του παιδικού ιχνογραφήματος.

Από το 2000 είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και από το 2002 εργάζεται ως αναλυτική και δικαστική γραφολόγος εγγεγραμμένη στους οικείους καταλόγους πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών και άλλων ελληνικών πόλεων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και επί σειρά ετών υπήρξε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νέστορα Κουράκη. Είναι επίσης τακτικό μέλος της Ιταλικής Ένωσης Γραφολογίας (A.G.I.), μέλος της Ιταλικής Ένωσης Δικαστικών Γραφολόγων (A.GRA.GI.), του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικής Γραφολογίας (G.I.G.ME), καθώς και της Γαλλικής Ένωσης Γραφολογίας (S.F.D.G.).

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία «Η  ελληνική  γραφή» - “La  scrittura  greca” (δίγλωσση μονογραφία), 2002, εκδ. Ελληνικά Γράμματα, “Rückfall nach Diversionsentscheidungen im Jugendstrafrecht und im allgemeinen Strafrecht” («Η υποτροπή μετά από αποφάσεις κατά παρέκκλιση της διαδικασίας στο ποινικό δίκαιο ανηλίκων και στο γενικό ποινικό δίκαιο», διδακτορική διατριβή), 2003, εκδ. Herbert Utz Verlag,  «Η χρήση των σύγχρονων πολυμέσων στη δικαστική γραφολογία» (μονογραφία στην επιστημονική σειρά “Media+Έγκλημα”), 2007, εκδ. Αντ.Ν.Σάκκουλα  και το φωτογραφικό και γραφολογικό λεύκωμα “URBAN GRAPHEMES [ΑΥΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ]», εκδ. Περισπωμένη, 2018. Έχει επίσης δημοσιεύσεις  σε επιστημονικά περιοδικά και τιμητικούς συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και διαλέξεις γραφολογικού και εγκληματολογικού προσανατολισμού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες του κλάδου ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, απόφοιτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η αποκωδικοποίηση της γραφής και της υπογραφής ως ιδιαίτερος τρόπος διάγνωσης και ανάδειξης χαρακτηριστικών της ανθρώπινης προσωπικότητας και συμπεριφοράς.

Με τελικό σκοπό τη δημιουργία ενός γραφολογικού προφίλ προσωπικότητας του γράφοντος ή / και υπογράφοντος προσώπου, επιχειρείται η κατανόηση των γραφολογικών φαινομένων με εξατομικευτική αξία, οργανωμένων σε γραφολογικές κατηγορίες (διάταξη και οργάνωση του γραπτού, τοποθέτηση της γραφής και υπογραφής στο γραφικό πεδίο, διάσταση, κλίση και κατεύθυνση της χάραξης, η γενική μορφολογία και το ύφος αυτής, καθώς και οι προσωπικές μορφολογικές λεπτομέρειες, ο γραφικός ρυθμός, η γραφική πίεση).

Αναζητείται επίσης η επίδραση παραγόντων νευροφυσιολογίας, της φυσικής της (υπο)γραφικής κίνησης, του είδους των γραφικών μέσων και σχολικών μοντέλων εκμάθησης, ο αρχετυπικός συμβολισμός του χώρου και οι «Παγκόσμιοι Νόμοι της Γραφής».

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Σημειώσεις.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

40 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.