Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τα Μυστήρια του Ανθρώπινου Εγκεφάλου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Πέτρος Κεχαγιάς, MSc Νευροψυχολόγος, Συστημικός & Solution-Focused Ψυχοθεραπευτής, Εργασιακός Ψυχολόγος, υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
Ο Πέτρος Κεχαγιάς είναι Ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία και τη Νευροψυχολογία και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή πάνω στην Κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας και την επίδρασή της στις εκτελεστικές λειτουργίες των ασθενών, στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., ενώ παράλληλα διατελεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ., στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Παρέχει συνεδρίες Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Θεραπείας Εστιασμένης στις Λύσεις σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και είναι εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια Ψυχολογίας. Είναι εργασιακός ψυχολόγος και παρέχει αξιολόγηση, συμβουλευτική και καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού, σε άτομα και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με διεθνή εταιρία αναζήτησης και ανάπτυξης προσωπικού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές του τομέα της υγείας και των κοινωνικών επιστημών, αλλά και στο ευρύ κοινό που έχει σχετικό ενδιαφέρον.

Σκοπός

Το σεμινάριο αυτό έχει στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον κόσμο της μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου και του νου. Θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν τις έως τώρα γνώσεις μας για το τι είναι και το πως λειτουργεί το νευρικό μας σύστημα και το πως παράγει τις νοητικές μας καταστάσεις, θα συζητηθούν σημαντικές και ιστορικές μελέτες πάνω στα πιο εντυπωσιακά ευρήματα, καθώς και στη σχέση του εγκεφάλου με ψυχιατρικές καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, η ψύχωση και η κοινωνιοπάθεια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο εγκέφαλός μας είναι ίσως το πολυτιμότερο όργανο του σώματός μας, αλλά και το πιο μυστηριώδες. Οι νευροεπιστήμες και τα σχετικά επιστημονικά πεδία έχουν μελετήσει εκτενώς τις τελευταίες δεκαετίες τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όμως ακόμη τον χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. Πως δημιουργείται η συνείδηση; Τι είναι τα όνειρα; Γιατί τα συναισθήματα έχουν τόση μεγάλη επίδραση πάνω μας; Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα προσεγγίσει με απλό και κατανοητό τρόπο τα παραπάνω, αλλά και άλλα θέματα, μέσω της νευροεπιστήμης και της νευροψυχολογίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ
(35 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.