Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση Άγχους & Ψυχοσωματικών Συμπτωμάτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Νεκτάριος Μπογέας, Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενος Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Ο Νεκτάριος Μπογέας γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Εργάζεται ως αξιωματικός ψυχολόγος στον Ελληνικό Στρατό ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ολοκληρώνει την εξειδίκευσή του στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το μηχανισμό του άγχους, τη σύνδεση του συναισθήματος με την σωματική δυσφορία, αλλά και να μάθουν βασικούς τρόπους να το διαχειρίζονται.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση της επίδρασης του άγχους στις σωματικές λειτουργίες, η αναγνώριση της σημασίας του ψυχικού παράγοντα στις σωματικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η παρουσίαση κάποιων βασικών αρχών για την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το άγχος αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Η επίδραση που μας ασκεί δεν είναι πάντα αρνητική, καθώς συμβάλλει στην ενεργοποίηση του οργανισμού και την οργάνωση της καθημερινότητας. Ωστόσο, λαμβάνει προβληματική χροιά όταν μας προκαλεί δυσφορία και δυσχεραίνει την καθημερινή μας λειτουργικότητα. Συχνά, το άγχος επιδρά στο σώμα, καθώς ο άνθρωπος αποτελεί μια πολυδιάστατη ενότητα, η οποία απαρτίζεται από το βιολογικό, ψυχικό και κοινωνικό κομμάτι. Η επίδραση του άγχους στο σώμα εκδηλώνεται με τη μορφή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Τα τελευταία αποτελούν σωματικές εκδηλώσεις, η διάγνωση και η θεραπεία των οποίων δεν περιορίζεται μόνο στο ιατρικό πλαίσιο. Η παραμέληση της συμβολής του ψυχικού παράγοντα στις σωματικές λειτουργίες μας απομακρύνει από την ολιστική αντιμετώπιση της ψυχοσωματικής συμπτωματολογίας, με αποτέλεσμα συχνά να επανεμφανίζεται.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Η λειτουργία του οργανισμού σε συνθήκες άγχους
  • Ο φαύλος κύκλος του άγχους
  • Ερμηνείες της αγχώδους διαταραχής και της ψυχοσωματικής συμπτωματολογίας
  • Το ενδοψυχικό πλαίσιο της αγχώδους διαταραχής και της ψυχοσωματικής συμπτωματολογίας
  • Βασικές αρχές στην αντιμετώπιση του άγχους και των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων
  • Συμβουλευτική συγγενών ατόμων με ψυχοσωματικά συμπτώματα

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.