Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Εκφραστικές Τεχνικές για Δουλειά με το Συναίσθημα (Expressive techniques to work with emotion) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ιωάννα Κουτσοπούλου, Ψυχολόγος, MSc in Counselling Studies, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και τακτικό μέλος της EAGT

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή των εκφραστικών τεχνικών
Η ικανότητα μας να βιώνουμε όλο το εύρος των συναισθημάτων μας ευνοεί την προώθηση της ψυχικής μας υγείας. Ωστόσο, συχνά κουβαλάμε μέσα μας χωρίς επίγνωση ανεπεξέργαστα συναισθήματα, τα οποία μας κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτους απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Οι εκφραστικές τεχνικές (κίνηση, συμβολισμός, συγγραφή, ζωγραφική, εκδραμάτιση, μουσική) προσφέρουν στον θεραπευτή την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει δημιουργικούς τρόπους για να διευκολύνει την ανάδυση και την επεξεργασία των συναισθημάτων του θεραπευόμενου.  Μέσα από μια εκφραστική τεχνική ο θεραπευόμενος βρίσκει νέους τρόπους για να έχει πρόσβαση στα δύσκολα συναισθήματα του, να τα φέρει στην επίγνωση του και να τα επεξεργαστεί εκ νέου μέσα στην ασφάλεια του θεραπευτικού δωματίου. Σημαντική προϋπόθεση είναι ο θεραπευτής να έχει αναπτύξει τη δίκη του συναισθηματική επίγνωση και να φροντίζει συνεχώς να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευόμενο.

Περιεχόμενο:
Το παρόν εργαστήριο περιλαμβάνει την προβολή μιας εμπεριστατωμένης παρουσίασης της τεχνικής, την επίδειξή της από την εισηγήτρια κατά την προσομοίωση μιας συνεδρίας και την βιωματική εκμάθησή της μέσα από ασκήσεις, ανάλυση περιστατικού, παίξιμο ρόλων και την παροχή ανατροφοδότησης για κάθε συμμετέχοντα από την εισηγήτρια.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο διεξάγεται το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Κόστος Συμμετοχής

70 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.