Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Βιωματικές Τεχνικές με Χρήση Καρέκλας (Chair Work) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ιωάννα Κουτσοπούλου, Ψυχολόγος, MSc in Counselling Studies, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και τακτικό μέλος της EAGT

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η χρήση της καρέκλας ως θεραπευτικού εργαλείου ξεκίνησε από τον Moreno, αναπτύχθηκε από τον Perls και τη θεραπεία Gestalt και εμπλουτίστηκε από το Impact therapy, ενώ χρησιμοποιείται με διάφορες μορφές σε πολλές προσεγγίσεις. Πλέον αρκετές έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής δουλειάς με καρέκλα, η οποία βασίζεται σε τρία βασικά συστατικά που συνδυάζει η τεχνική αυτή: την ανάδυση συναισθήματος, την κίνηση και την αλληλεπίδραση. Με τη βοήθεια της καρέκλας ο θεραπευόμενος έχει την ευκαιρία να αλλάξει θέση και να πειραματιστεί με πλευρές του εαυτού του που παίρνουν διάφορες μορφές (έρχονται από το παρελθόν, προβάλλονται στο μέλλον ή σε άλλα πρόσωπα). Στόχος της τεχνικής είναι να αυξηθεί η επίγνωση του θεραπευόμενου σχετικά με τις εσωτερικές συγκρούσεις που δημιουργούν εμπόδια στη ζωή του.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο θα διεξάγεται το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 10 μέλη, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης τους. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν 3 εργαστήρια από την Σειρά Masterclass στο Κέντρο Ψυχής, δικαιούνται έκπτωση 15% στα δίδακτρα του τρίτου εργαστηρίου.

Κόστος Συμμετοχής

70 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.