Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Masterclass: Δουλεύοντας με την Τεχνική της Νοερής Απεικόνισης (Image Rescripting) στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Ναταλία Κουτρούλη, Ψυχολόγος, PhD Κλινικής Ψυχολογίας, MSc Ψυχολογία Υγείας, μέλος της Academy of Cognitive and Behavioral Therapies, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή της τεχνικής Image Rescripting
Η τεχνική Image Rescripting αναπτύχθηκε από την γνωσιακή- συμπεριφορική θεωρία προκειμένου να επιτρέψει την πρόσβαση σε πρώιμες εμπειρίες του θεραπευόμενου και να συμβάλλει στην τροποποίηση αυτών. Μέσα από τα δομημένα βήματα της τεχνικής, ο θεραπευτής καθοδηγεί τον θεραπευόμενο σε μια κομβική ανάμνηση από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, η οποία υπήρξε καθοριστική για την δημιουργία του παρόντος προβλήματος που αντιμετωπίζει στο σήμερα. Ακολουθώντας μια ασφαλή διαδρομή εντός της συνεδρίας και μέσα από την παρατήρηση της «εικόνας» αυτής της ανάμνησης, ο θεραπευόμενος αναγνωρίζει τις βαθύτερες σκέψεις και τα εγκλωβισμένα συναισθήματα που καθόρισαν την αντίληψη του εαυτού του και διαμόρφωσαν την τωρινή δυσλειτουργία του. Συνομιλώντας με τον ανήλικο εαυτό του και τα κυρίαρχα πρόσωπα αυτής της σκηνής, επαναβιώνοντας διορθωτικά την ανάμνηση αυτή, ξαναφτιάχνοντας το σενάριο αυτής της νοερής εικόνας, ο θεραπευόμενος κατορθώνει να συνδεθεί με τον εσώτερο εαυτό του, να φροντίσει τις παραμελημένες ανάγκες του και να αυτό-ιαθεί επιστρέφοντας ψυχικά ανθεκτικός και συναισθηματικά ευέλικτος στο ενήλικο παρόν του.

Περιεχόμενο:
Το παρόν εργαστήριο περιλαμβάνει την προβολή μιας εμπεριστατωμένης παρουσίασης της τεχνικής, την επίδειξή της από την εισηγήτρια κατά την προσομοίωση μιας συνεδρίας και την βιωματική εκμάθησή της μέσα από ασκήσεις, ανάλυση περιστατικού, παίξιμο ρόλων και την παροχή ανατροφοδότησης για κάθε συμμετέχοντα από την εισηγήτρια.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το εργαστήριο διεξάγεται το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10.00- 17.00. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας 7 ωρών, πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο Κέντρο Ψυχής.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και το υλικό της παρουσίασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Κόστος Συμμετοχής

70 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.