Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αυτοφροντίδα: Πρόληψη & Θεραπεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κίρλα Δανάη, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια
Η Κίρλα Δανάη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία με Γνωστική Συμπεριφορική κατεύθυνση από το Leiden University της Ολλανδίας. Το 2012 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργασθεί με άτομα με ποικίλλα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και με μαθητές. Έχει εκπαιδευτεί στις αρχές της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας βραχέως , στο Πολύπλοκο Τραύμα με τη μέθοδο Gonzalez & Mosquera καθώς και στο Τραύμα Δεσμού, και στην τραυματοθεραπεία E.M.D.R. Από το 2012 ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο παρέχοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με συνθετική προσέγγιση που εμπεριέχει μεταξύ άλλων και αρχές της Θετικής Ψυχολογίας και του Mindfulness. Στην πορεία της έχει δώσει διαλέξεις για ένα εύρος θεμάτων, έχει αρθρογραφήσει στον ηλεκτρονικό τύπο, έχει διεκπεραιώσει έρευνες και έχει εκπαιδεύει ενηλίκους σε σεμινάρια σχετικά με την ψυχική υγεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την ψυχοθεραπεία και την διοίκηση εκπαίδευσης, καθώς από το 2018 διατηρεί κέντρο ψυχολογίας και εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη συντονίζοντας εισηγήσεις με θέματα ψυχολογίας και διδάσκοντας παράλληλα. Από το 2022 διδάσκει σε φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου στο MA Counselling & Psychotherapy του Metropolitan College.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε επαγγελματίες του χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει πώς χρειάζεται να φροντίσει τον εαυτό και τους οικείους του.

Σκοπός

Το παρόν σεμινάριο έχει στόχο να διευρευνήσει την έννοια της αυτο-φροντίδας ως ένα μέσο πρόληψης κατά της ψυχικής και σωματικής νόσου, αλλά και ως μια υποστηρικτική μορφή θεραπείας όταν τα πράγματα έχουν ήδη διαταραχθεί.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η έννοια της φροντίδας θα αναλυθεί ως μια εξελικτική ανάγκη που προάγει την επιβίωση, αλλά ταυτόχρονα ως μια διαδικασία μάθησης που ενθαρρύνεται ή αποθαρρύνεται από την δημιουργία του ανάλογου δεσμού με τον κύριο φροντιστή που μεταφέρεται στις ενήλικες σχέσεις. Πιο πρακτικά, πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει την ψυχοσωματική του υγεία με το φροντίζει τον εαυτό του και τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Επίσης, τι γίνεται αν κάποιος δεν έχει διδαχθεί πώς να το κάνει και από τι κινδυνεύει; Πώς μπορούμε να διδάξουμε εκ νέου την έννοια της φροντίδας στα παιδιά ενισχύοντας τις υγιείς σχέσεις; Το σεμινάριο θα παράσχει θεωρητικό πλαίσιο, αλλά και απλές, πρακτικές οδηγίες για το πώς να οδηγηθούμε στην υγιή αυτο-φροντίδα.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.