Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ερωτική Νοημοσύνη & Συντροφικές Σχέσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κιζιρίδου Γεωργία, MSc Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Εξελικτική- Σχολική ψυχολογία από το Α.Π.Θ. Έχει διατηρήσει πολυδύναμο διεπιστημονικό κέντρο λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής στο παρελθόν. Συνίδρυσε την εταιρία εκπόνησης εκπαιδευτικού και θεραπευτικού υλικού Play-learning και η ίδια δημιούργησε το παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά και εφήβους «Ας παίξουμε με τα συναισθήματα». Από το 2009 διδάσκει σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (Κολλέγια, ΚΕΚ, ΙΕΚ) με κύρια αντικείμενα αφενός την ειδική αγωγή και αφετέρου την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Από το 2012 υπηρετεί ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσιες δομές της εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, Κ.Ε.Σ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) Έχει υπηρετήσει στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως πραγματογνώμονας σε υποθέσεις ανηλίκων. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Animartists για θέματα που έχουν να κάνουν με τις σύγχρονες σχέσεις. Τα άρθρα της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και είναι διαθέσιμα στο Animartists international. Συνεργάζεται με τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας και σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τις εφαρμογές της σχολικής ψυχολογίας στην εκπαιδευτική πράξη.

Έχει εκδώσει το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με θέμα το σχολικό εκφοβισμό σε σχέση με τις έμφυλες ταυτότητες με τίτλο «Το αγόρι που ήθελε μόνο να χορεύει». Παράλληλα κυκλοφορεί η διασκευή του σε παιδικό θεατρικό έργο. Συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία «Πόλεων ποίησης» από τις εκδόσεις Χρόνος. Τον Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ηδυέπεια ο συλλογικός διεπιστημονικός οδηγός για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με τίτλο «Αόρατα όρια: Οδηγός συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών», στον οποίο συμμετέχει καταθέτοντας την ψυχολογική οπτική. Τον Ιανουάριο 2021 κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Στιγματισμένοι» από τις εκδόσεις Verde, το οποίο αποτελείται από αυτοτελή διηγήματα αναφορικά με την κακοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συμμετέχει στην ανθολογία διηγημάτων "12 ιστορίες= 7 γυναίκες δημιουργούν", η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αποστακτήριο. Έχει μεταφράσει συνεργατικά από την αγγλική γλώσσα το πρώτο παραμύθι στην ελληνική γλώσσα με ήρωα ένα διεμφυλικό άτομο «Η βασιλική καρδιά», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύχρωμος πλανήτης. Τέλος, συμμετέχει στο συλλογικό τόμο «Διεπιστημονικές προσεγγίσεις των επιπτώσεων της πανδημίας Covid– 19» από τις εκδόσεις Ηδυέπεια με το κεφάλαιο «Στρατηγικές ψυχικής ανθεκτικότητας κατά την πανδημία Covid–19».

Σε ποιους απευθύνεται

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε ειδικούς ψυχικής υγείας
  • Σε επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών
  • Σε φοιτητές αντίστοιχων σχολών
  • Σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του αναφορικά με τις συντροφικές σχέσεις και την ερωτική νοημοσύνη

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν τις ενήλικες ερωτικές συντροφικές σχέσεις. Ενδεικτικά, μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή του συντρόφου;
  • Ποιοι είναι οι βασικότεροι λόγοι που συχνά αναπτύσσονται δυσλειτουργίες στις ερωτικές συντροφικές σχέσεις;
  • Η καθημερινότητα και η οικειότητα είναι εχθροί ή σύμμαχοι σε μια μακροχρόνια σχέση;
  • Ποιος θεωρείται ερωτικά νοήμων άνθρωπος στη σύγχρονη εποχή;

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ερωτική νοημοσύνη είναι η ικανότητα του ατόμου ανεξαρτήτως φύλου να μπορεί να διαχειρίζεται τις συντροφικές του σχέσεις με απώτερο σκοπό να λαμβάνει συναισθηματική και σεξουαλική κάλυψη από το έτερον ήμισυ. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν σύγχρονα ερευνητικά και κλινικά δεδομένα που αφορούν τις συντροφικές σχέσεις σε συνδυασμό με την έννοια της ερωτικής νοημοσύνης. Θα αναλυθούν τα πιο συχνά σύνδρομα που αναπτύσσονται στις ενήλικες ερωτικές σχέσεις και θα γίνει μια προσέγγιση αναφορικά με την ερωτική δυσλειτουργία των σύγχρονων ζευγαριών. Τελικά, μπορεί κάποιος να φερθεί έξυπνα στις ερωτικές του σχέσεις; Αν ναι, ποιος θεωρείται ερωτικά ευφυής στις μέρες μας;

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.