Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σύνδρομο Down: Ικανότητες & Προοπτικές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Παπαχρήστου Χ. Άννα, Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος
Η Άννα Παπαχρήστου ειναι Ψυχολόγος και Συστημική Θεραπεύτρια με μεταπττυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει εργαστεί σε προγράμματα που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως "Βοήθεια στο Σπίτι", "Ένταξη Ρομά στην εκπαίδευση" κ.λπ. Παρείχε διαγνωστική αξιολόγηση σε παιδιά 6-16 ετών και συμβουλευτική στήριξη σε γονείς στα πλαίσια σχολών γονέων. Τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται στο Σύλλογο συνδρόμου Down Ελλάδος παρέχοντας εκπαίδευση σε άτομα με σύνδρομο Down, συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες τους, εποπτεία σε φοιτητές και εθελοντές, ενώ είναι Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Συλλόγου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, γονείς/ φροντιστές και όποιον ασχολείται με άτομα με σύνδρομο Down.

Σκοπός

Ο στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το σύνδρομο Down και τα χαρακτηριστικά, που το συνοδεύουν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ικανότητες των ατόμων αυτών, αλλά και χαρακτηριστικών που έχουν λανθασμένα αποδοθεί στη νοητική ανεπάρκεια που συνοδεύει το σύνδρομο Down. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν ιδέες για να βοηθήσουν τα άτομα να αναπτύξουν το δυναμικό και την προσωπικότητά τους παρά τους περιορισμούς που θέτει η ίδια η αναπηρία και να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σύνδρομο Down είναι η συχνότερη αιτία νοητικής ανεπάρκειας. Δεν πρόκειται για ασθένεια και οι άνθρωποι δεν υποφέρουν από αυτήν. Πρόκειται για μια γενετική κατάσταση, που επηρεάζει μια περίπου στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.
Όπως υποδηλώνει και ο όρος «σύνδρομο» πρόκειται για ένα πλήθος κοινών χαρακτηριστικών και παρουσιάζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου. Οφείλεται στην ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι.

Θεματικές ενότητες:

  • Ορισμός συνδρόμου Down
  • Χαρακτηριστικά συνδρόμου Down
  • Το πείσμα σε άτομα με σύνδρομο Down
  • Ικανότητες των ατόμων με σύνδρομο Down
  • Η σύναψη ερωτικών σχέσεων στα άτομα με σύνδρομο Down
  • Τρόποι να βοηθήσουμε ένα άτομο με σύνδρομο Down να αναπτύξει το δυναμικό του
  • Πώς να βοηθήσετε ανθρώπους με μεγάλες ανάγκες στήριξης να παίρνουν αποφάσεις-ορισμένες πρακτικές συμβουλές
  • Κανόνες καθημερινής επικοινωνίας απέναντι σε άτομα με αναπηρία

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ (35 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.