Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων: Τεχνικές & Καλές Πρακτικές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ακόμα είναι συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε (φοιτητές ή ειδικούς) ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, δάσκαλους, καθηγητές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιάτρους, παιδοψυχιάτρους, όλων των ειδών ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους και γονείς.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τη μεγάλη γκάμα τεχνικών και εργαλείων στη θεραπευτική δουλειά με τα παιδιά και τους εφήβους, μέσα από αναφορές σε συγκεκριμένα θεραπευτικά περιστατικά και θεωρητικές προσεγγίσεις, καθώς και να εκπαιδευτούν σε μερικές από αυτές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ψυχοθεραπεία των παιδιών και των εφήβων διαφέρει από εκείνη των ενηλίκων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν εκπαιδευτήκαμε ποτέ να μιλάμε και να δουλεύουμε με παιδιά και με εφήβους. Στην ψυχοθεραπεία των παιδιών σημαντικό ρόλο παίζει το παιχνίδι και η ίδια η αλληλεπίδραση με τον θεραπευτή στο εδώ και τώρα, όχι τόσο μέσα από το λόγο όσο μέσα από τη σχέση και φυσικά το παιχνίδι. Η ψυχοθεραπεία των εφήβων μοιάζει με εκείνη των ενηλίκων αλλά μοιράζεται εργαλεία και τεχνικές με την ψυχοθεραπεία των παιδιών προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε έφηβου. Στην ψυχοθεραπεία των παιδιών και των εφήβων σημαντικό ρόλο παίζουν οι οικογένειες, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των θεραπευόμενών μας. Όσο πιο πολλά εργαλεία χρησιμοποιούμε και όσο πιο πολλές τεχνικές γνωρίζουμε, τόσο πιο αποτελεσματικοί γινόμαστε στη δουλειά μας με τα παιδιά και τους εφήβους.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.