Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Δραματοθεραπείας για εύσωμες γυναίκες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη-Ρόμπερτσον, Δρματοθερπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός και πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια. Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, και μέλος του British Association for Dramatherapists και γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών. Ιδρυτικό στέλεχος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας το ‘Άθυρμα’ και ιδρύτρια του Θεραπευτικού κέντρου το “Έρμα”. Εργάζεται ως Δραματοθεραπεύτρια και επόπτρια. Επίσης εργάζεται ως συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία του V.S.A. HELLAS.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο το ‘Έρμα’ οργανώνει μία ομάδα βραχείας διάρκειας με Δραματοθεραπευτική προσέγγιση για γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του σώματος τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του βάρους τους.

Τι είναι η Δραματοθεραπεία; Η Δραματοθεραπεία ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της τέχνης (Art Therapies). Χρησιμοποιεί όλες τις μορφές του θεάτρου και της δράσης ως άμεση θεραπευτική παρέμβαση. Βασίζεται στην αντίληψη ότι το θέατρο περιέχει ενδογενείς θεραπευτικές ιδιότητες και ότι η δραματική μεταφορά έχει τη δύναμη να επιφέρει αλλαγή σε βαθύ επίπεδο (κάθαρση).

Η ομάδα απευθύνετε σε γυναίκες ηλικίας 25-55 ετών και ιδιαίτερα σε αυτές που θεωρούν ότι το βάρος τους βλάπτει την εικόνα του σώματος τους. Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να συμμετάσχετε σε μία θεραπευτική ομάδα βραχείας διάρκειας. Μέσα από αυτή την εμπειρία θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και το σώμα σας.

Η ομάδα θα γίνεται κάθε Παρασκευή και ώρα 4.30-6.00μμ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.