Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ: Η Πολιτιστική Συνέχεια του Ελληνικού Έθνους στο Χώρο και το Χρόνο. Από τα Πρώτα Ελληνικά Φύλα στον Ισοκράτη και από τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο στον Γιάννη Αντετοκούμπο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Ευάγγελος Παγκράτης
Διδάσκων Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων Πτυχίο Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Mεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Social Science and Public Policy του Πανεπιστημίου King’s College London, UK. Έχει εργασθεί ως έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης σε προγράμματα συνεργασίας του University of London με τον βρετανικό οργανισμό OFSTED με αντικείμενο την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και σχολικών μονάδων στο νότιο Λονδίνο. Επίσης, έχει εργασθεί ως ειδικός σύμβουλος/επιστημονικός συνεργάτης στο Yπουργείο Παιδείας με αρμοδιότητα Διεθνή Εκπαιδευτικά Θέματα και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε Διεθνείς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και Προγράμματα. Εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος στο Κολλέγιο Αθηνών και έχει διατελέσει υποδιευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής (Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού).

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο μάθημα γίνεται μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την αντίληψη των Ελλήνων διαχρονικά περί εθνικού αυτοπροσδιορισμού τους, τη μετάβαση από το «ρωμαϊκό» στο «ελληνικό» Βυζάντιο καθώς και τα ζητήματα περί «ελληνικότητας» που εγέρθηκαν από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΝΑΡΞΗ 4/10/2022, ΤΡΙΤΗ / 5:30-7:00 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

 200€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.