Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ενίσχυση αυτοεκτίμησης/αυτοπεποίθησης, φροντίδα ατομικής ψυχικής υγείας, διαχείριση συναισθημάτων όπως άγχος, ζήλια, εκδικητικότητα, θυμός, στεναχώρια.

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Intered Λαμίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Μαρία Σκαρλάτου, Ψυχολόγος/Συγγραφέας
Η κα Σκαρλάτου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα ειδικά αντικείμενα, όπως συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική γάμου και διαζυγίου, συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, διαπροσωπικές σχέσεις, διατροφικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, διαχείριση κρίσεων, ψυχοσωματικές ασθένειες, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Εξασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της ψυχολόγου από το 2000, ενώ έχει συνδράμει ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλούς φορείς ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Λαμίας, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα πλούσια βιβλιογραφία και αρθρογραφία.

Σκοπός

Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να αναρωτηθεί για την ψυχική του υγεία και να αναζητήσει περαιτέρω υποστήριξη ώστε να τη βελτιώσει και να οδηγήσει την ποιότητα ζωής του εκεί που επιθυμεί. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν μέσα από τις συνεδρίες μας να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημεία στα οποία χρειάζονται ενίσχυση και να εντοπίσουν δικές τους πρακτικές που επιδέχονται βελτίωσης ή ακόμη και αντιμετώπισης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ψυχική υγεία του κάθε ανθρώπου αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την ποιότητα ζωής του, που όμως συχνά παραμελείται και αφήνεται σε δεύτερη μοίρα, συγκρινόμενη με τη σωματική υγεία και δεχόμενη τεράστια πίεση από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Και όμως, η φροντίδα της ψυχικής υγείας που κάποτε μπορεί να θεωρούταν ως πολυτέλεια, στην εποχή μας έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως αποτελεί κύρια ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να την τοποθετεί ψηλά στις προσωπικές του επιδιώξεις.

Στο παρόν σεμινάριο θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, ως δύο απαραίτητες αρετές που θα πρέπει να αποκτηθούν αλλά και να καλλιεργούνται συνεχώς, προκειμένου να προσμετρώνται θετικά στην εκτίμηση της ψυχικής μας υγείας. Η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης κάνει τον καθένα από εμάς να γνωρίσει εις βάθος τον εαυτό του ώστε να αναζητά, να διεκδικεί και να δημιουργεί τις συνθήκες για μια ποιοτική ζωή, αλλά και να απορρίπτει οτιδήποτε τον οδηγεί σε ανεπιθύμητα μονοπάτια. Συμπληρωματικά, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης βοηθά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και την ενδυνάμωση των διεκδικήσεών μας στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική μας ζωή.

Θα ασχοληθούμε επίσης με τεχνικές διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ψυχική ανάπτυξη και την προσωπική ευτυχία. Τέτοια συναισθήματα όπως το άγχος, η ζήλια, η εκδικητικότητα, μας εμποδίζουν στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς η αρνητική συναισθηματική φόρτιση αποπροσανατολίζει και επικεντρώνει την ενέργειά μας σε σκέψεις και πράξεις που δεν βοηθούν την εσωτερική μας ψυχική υγεία. Η διαχείρισή τους είναι απαραίτητη ώστε να μην καταλαμβάνουν κομμάτι της σκέψης και των συναισθημάτων μας, και προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βοηθήσει το παρόν σεμινάριο.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:
Για τους σκοπούς του σεμιναρίου θα χρησιμοποιηθούν παρουσιάσεις με πρακτικά παραδείγματα, ερωταπαντήσεις και ανοικτή συζήτηση. Παρέχονται σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: 02/02-02/03/2022, Τετάρτες 19:00-21:00

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ώρες, 5 συνεδρίες 2ωρης διάρκειας

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δια ζώσης παρακολούθηση (περιορισμένες θέσεις), εξ αποστάσεως (e-learning)

Κόστος Συμμετοχής

50€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.