Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Μορφές, Αιτιολογία, Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ευρυμάθεια
Το σεμινάριο έχει λήξει!

Εισηγητής

Αιμιλία Χατζηπάνη, D.E.S.S. Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Εξαρτήσεων

Σκοπός

Στόχος αυτού του σεμιναρίου το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών (απόφοιτους και τελειόφοιτους αντίστοιχων σχολών) είναι να δείξει τη σύνδεση ψυχικής και σωματικής υγείας ώστε να βοηθήσει τον επιστήμονα που έρχεται σε επαφή με τέτοια περιστατικά να έχει μια ολιστική εικόνα του προβλήματος και άρα να είναι πιο αποτελεσματικός στη βοήθεια που θα προσφέρει.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Γιώτα, 26 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, παραπέμπεται από τον παθολόγο που την παρακολουθεί σε ψυχολόγο, ώστε να απαλλαγεί από τους έντονους πονοκεφάλους που την ταλαιπωρούν εδώ και ένα χρόνο.
Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν δείχνουν κάποια παθολογικά αίτια, ενώ η φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε δεν φαίνεται να την ανακουφίζει.
Η Γιώτα βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση της ζωής της, μπροστά σε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα το οποίο αν και επιθυμεί θα την «πάρει» μακριά από την οικογένεια της η οποία ζει στην επαρχία όπου μέχρι πρότινος ζούσε και η ίδια.
Συχνά μια σωματική νόσος για την οποία δεν μπορούν να καταδειχθούν σωματικά αίτια είναι ένα μήνυμα που χρειάζεται να αποκωδικοποιήσουμε, μια έκκληση βοήθειας που χρειάζεται να ακούσουμε, η «κορυφή» άλυτων συγκρούσεων που δεν μπορούν να εκφραστούν αλλιώς.
Η σύνδεση σωματικής υγείας και ψυχικής διάθεσης είναι πλέον γεγονός. Τα προβλήματα υγείας είναι αλληλένδετα με τα συναισθήματα και τα ανεπίλυτα προβλήματα της ζωής. Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα επηρεάζουν όλα τα συστήματα του ανθρώπινού οργανισμού, όπως το πεπτικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό, το ανοσοποιητικό κλπ.

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:
• Μηχανισμοί δημιουργίας και εμφάνισης μιας ψυχοσωματικής νόσου
• Μορφές με τις οποίες εμφανίζεται
• Συνεργασία γιατρού- ειδικού ψυχικής υγείας.
• Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση
• Παρουσίαση και ανάλυση περιστατικών

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία

Πληροφορίες συμμετοχής

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως 23 Νοεμβρίου 2012
Διάρκεια: 5 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 50€
Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
• Folder με το υλικό του Σεμιναρίου
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Καφέ και σνακ στα διαλείμματα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.