Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Άγχος, Διαταραχή Πανικού & Κρίσεις Πανικού

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ελένη Τσάνταλη
Η Ελένη Τσάνταλη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα έχει τίτλο «Στρατηγικές Αναπτυξιακής κι Εφηβικής Υγείας» (Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε εκπαίδευση έξι μηνών στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Παίδων «Πεντέλης» πάνω στις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις παιδιών κι εφήβων. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Ελληνική Kλίμακα Αξιολόγησης της ΔΕΠ-Υ, στo τεστ νοημοσύνης WISC-III, στις μεθόδους παρέμβασης στον αυτισμό PECS και TEACCH και στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Τέλος, έχει πιστοποιηθεί στη γραφή Braille από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι πάνω στην Βραχεία Εντατική και Δυναμική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη» και στο Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» ενώ έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, με κέντρα ειδικών θεραπειών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα δια βίου μάθησης. Διαθέτει ιδιωτικό γραφείο στο Περιστέρι και είναι επιστημονική συνεργάτης του κέντρου σεμιναρίων Katalinαs life events. Ως προς την ερευνητική της δραστηριότητα έχει εκπονήσει έρευνες που έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια αναπτυξιακής ψυχολογίας και ψυχολογικής έρευνας με βασικό θέμα απτικές και βλεμματικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονέων και βρεφών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε θεραπευτές αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΚΟΠΟΣ

Σε αυτό το δίωρο σεμινάριο θα γίνει ανάλυση της προέλευσης του άγχους και των κρίσεων πανικού καθώς και τρόπων αντιμετώπισής τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Βασικές Ενότητες:
• Τι είναι το άγχος;
• Σε τι διαφέρει ο φόβος από τις φοβίες;
• Τι είναι το δυσλειτουργικό άγχος;
• Τι είναι η Διαταραχή Πανικού;
• Προέλευση του άγχους και του πανικού.
• Πώς είναι μία κρίση πανικού;
• Στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους και των κρίσεων πανικού.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Παροχές:
• Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
• Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου δίδεται υλικό σημειώσεων.
• Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι 5 άτομα!

Στο Katalinas Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 40€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας