Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συγγραφή & Έκδοση Έργου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Σταυριανός Κιναλόπουλος
Ο Σταυριανός Κιναλόπουλος κατέχει Bachelor of Arts του Empire State University της Νέας Υόρκης και δίπλωμα Δραματικής Σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου (κατηγορία «εξαίρετο ταλέντο Καρόλου Κουν»). Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην ιστορία τέχνης, ψυχολογία, εγκληματολογία, φυσιογνωμική, τέχνη συμβολισμών και συγγραφή. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τον βάφτισε ως τον πρώτο Έλληνα συγγραφέα του Θεάτρου Καταγραφής. Το έργο του Ασανσέρ βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της UNESCO (I.T.I). Έχουν εκδοθεί και ανέβει τα έργα του: Κι Απόψε Ένα Τρένο Έχασα, Τρία Κάππα, Ασανσέρ, Τικ-τακ Ακριβώς και Ορνιθόρυγχος. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Κιχ, χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια αστυνομική καινοτομία. Μέσα στον χρόνο θα κυκλοφορήσει το χριστουγεννιάτικο παιδικό του παραμύθι και το εφηβικό του μυθιστόρημα φαντασίας. Διδάσκει δημιουργική γραφή και υποκριτική.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Συγγραφείς
- Εκπαιδευτικούς
- Ψυχολόγους
- Δημοσιογράφους
- Καλλιτέχνες και
- Λάτρεις των βιβλίων, του θεάτρου, του σινεμά ή
- Σε όποιον ονειρευόταν πάντοτε να εκδώσει το δικό του έργο!

Περιγραφή σεμιναρίου

Σεμινάριο Συγγραφή & Έκδοση Έργου στον εκδοτικό οίκο iWrite με Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού τμήματος Συγγραφής (και της έκδοσης των έργων όλων των συμμετεχόντων από τον εκδοτικό οίκο iWrite) ξεκινά ο ετήσιος κύκλος Συγγραφής.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πολλά και διαφορετικά είδη γραφής (Σενάριο, Θεατρικό, Παραμύθι, Αστυνομικό, Θρίλερ, Ερωτικό, Κωμικό, Φανταστικό κ.α.) για να ανακαλύψουν τι τους ταιριάζει καλύτερα.

Στο σεμινάριο Συγγραφή & Έκδοση Έργου θα διδαχτείς:

  • Τους βασικούς κανόνες συγγραφής σε πλοκή, ήρωες και διαλόγους οι οποίοι εφαρμόζονται σε κάθε είδος.
  • Να αναλύεις το κείμενο και να βρίσκεις τα κρυφά πολιτικά, θρησκευτικά, ψυχολογικά και σεξουαλικά σύμβολα που κρύβονται σε ταινίες, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και κλασικά παραμύθια (για παράδειγμα, ξέρεις ποιο είναι το σεξουαλικό σύμβολο που κρύβει το γοβάκι της Σταχτοπούτας;)
  • Να χειρίζεσαι αυτά τα σύμβολα στα δικά σου κείμενα ώστε να αποκτά βάθος η πλοκή, οι διάλογοι αλλά και ψυχολογικό υπόβαθρο οι ήρωες

Στο τέλος του σεμιναρίου, το έργο σου θα εκδοθεί σε μια επαγγελματική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά από τις εκδόσεις iWrite.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Εν αρχή ην η ιδέα. Πώς βρίσκουμε την ιδέα; Τι είναι το brain storming γραφής;
  • Σκελετός. Πώς φτιάχνουμε έναν σωστό σκελετό; Σχεδιάγραμμα. Σκηνές. Ήρωες. Συνδέσεις. Storyboard.
  • Διάλογος. Γιατί είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα έργο; Ποιοι είναι οι κανόνες του; Τι κάνει τον διάλογο να ρέει ανεμπόδιστος;
  • Ήρωες. Πώς φτιάχνουμε ενδιαφέροντες χαρακτήρες; Τι ρόλο παίζουν τα στοιχεία ταυτότητάς-εξωτερικής εμφάνισης; Πώς εμβαθύνουμε στην ψυχολογία τους; Πώς βρίσκουμε το σκοτεινό τους σημείο;
  • Κατευθυντήριες ερωτήσεις. Ποια είναι τα «4 Π» του έργου; Πώς κατευθύνουν την ιστορία μας;
  • Στόχος Λεκτικός. Συναισθηματικός. Νοητικός. Γιατί πρέπει να υπάρχουν και οι τρεις;
  • Τίτλος. Πώς επιλέγουμε τον σωστό τίτλο; Γιατί είναι τόσο σημαντικός;
  • Κωμωδία-δράμα. Ποιες οι διαφορές τους; Τέλος χαρούμενο ή θλιμμένο;
  • Διαφορά target group έργων. Πώς αντιμετωπίζουμε κάθε είδος;
  • Ανάλυση των 3 μοτίβων τα οποία χρησιμοποιούνται σε κάθε έργο που γράφτηκε ποτέ.
  • Διαφοροποίηση κειμένου για βιβλίου, σκηνή και (μικρή ή μεγάλη) οθόνη.
  • Διαφοροποίηση ειδών. Βασικοί κανόνες και μυστικά γραφής αστυνομικού/θρίλερ/φανταστικού/ερωτικού/κοινωνικού/πολιτικού/κωμικού έργου και παραμυθιού.
  • Ανάλυση και κρυμμένα σύμβολα (πολιτικά, θρησκευτικά, σεξουαλικά, ψυχολογικά) σε διάσημες ταινίες/μυθιστορήματα και στα 7 διασημότερα παραμύθια παγκοσμίως.
  • Ανάλυση και κρυμμένα σύμβολα των ιστοριών των αδερφών Γκριμ, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Μικρού Πρίγκιπα και του Harry Potter (γιατί το Harry Potter θεωρείται κακής ποιότητας ανάγνωσμα;)
  • Ανάλυση σεξουαλικών συμβόλων στις παιδικές ταινίες του Disney.
  • Κάθε συνάντηση του σεμιναρίου περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών ενοτήτων γραφής όπως και εικόνες ανάλυσης των κρυφών συμβόλων.

Μετά το τέλος κάθε συνάντησης, θα δίνονται ασκήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη γραφή του προσωπικού έργου κάθε συμμετέχοντα. Μετά την τελική διόρθωση των έργων υπό την επίβλεψη του καθηγητή, θα δοθούν προς έκδοση από τον εκδοτικό οίκο iWrite!

 

Πληροφορίες συμμετοχής

 Με την παρακολούθηση του Σεμιναρίου, θα λάβεις Πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

*Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

Κόστος Συμμετοχής

 Ειδικές τιμές ισχύουν για τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (έκπτωση 20%), για ανέργους, Επαγγελματίες σε αναστολή και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (έκπτωση 10%).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.