Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Όλγα Βασιλείου: Φιλόλογος, Στέλεχος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ψυχοδραματίστρια-Κοινωνικοθεραπεύτρια.
Κατερίνα Καλιακάτσου: Κλινικὴ Ψυχολόγος, Msc. στην Ψυχολογία της Υγείας, Υπεύθυνη Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικὲς Ανάγκες ΚΕΑ/ΑΜΕΑ , απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.
Κωνσταντίνα Λατσώνα: Κοινωνικὴ Λειτουργός, Διευθύντρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικὲς Ανάγκες ΚΕΑ/ΑΜΕΑ, Θεραπεύτρια Οικογένειας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και διαπραγματεύεται θέματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός στη σχολική κοινότητα (ενδοσχολική βία και συγκρούσεις, διαπολιτισμική αγωγή, σχολικὴ αποτυχία, συνεργασία με τους συναδέλφους, τους μαθητές και την οικογένεια κ.ά.). Η επεξεργασία των θεμάτων αυτών γίνεται μέσω της τεχνικής της διαμεσολάβησης, σε μικρές ομάδες, σύμφωνα με τις αρχές της ομαδικοαναλυτικής προσέγγισης. Η διαμεσολάβηση είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη σχολική κοινότητα και στηρίζεται στη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου σώματος μαθητών, η αρμοδιότητα των οποίων είναι να ακούσουν και να συνδιαλλαγούν με τις συγκρουόμενες πλευρές και να τις οδηγήσουν στην αναζήτηση της κατάλληλης λύσης και συμφωνίας. Η διαμεσολάβηση εστιάζεται στην απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση του θυμού, την ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων, τη λήψη αποφάσεων και την κοινωνική προσαρμογή.

Κόστος Συμμετοχής: 200 ευρώ, φοιτητική έκπτωση 20%

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.