Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Κωνσταντίνος Βερβενιώτης: Ψυχολόγος, απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.
Κατερίνα Καλιακάτσου: Κλινική Ψυχολόγος, Msc. στην Ψυχολογία της Υγείας, Υπεύθυνη Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΚΕΑ/ΑΜΕΑ , απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.
Μαρίνα Μανθούλη: Ψυχολόγος, ΜΑ στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, Ψυχαναλύτρια Ομάδας, Θεραπεύτρια Οικογένειας, απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
Δημήτρης Μοσχονάς: Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας, απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας, Πρόεδρος του ΑΝΤΙΣΤΙΓΜΑ.
Χαρά Χαριτάκη: Ψυχολόγος, Μsc. στην Εξελικτικὴ Ψυχολογία, Ψυχαναλύτρια Ομάδας, Συντονίστρια της Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ενδιαφέρει, εκτὸς των ψυχολόγων, και τους άλλους κλινικοὺς της ψυχιατρικής ομάδας, τους σπουδαστὲς αντιστοίχων ειδικοτήτων, τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς παιδαγωγούς κ.ά. Αποσκοπεί κυρίως στην πληροφόρηση των συμμετεχόντων για τη σημασία της ψυχολογικής αξιολόγησης καθώς και στην ενημέρωσή τους για τις χρήσεις των ψυχολογικών δοκιμασιών στην κλινική πρακτική και την έρευνα. Περιλαμβάνει θεωρητικό και εμπειρικό μέρος:

Θεωρία
• Βασικές έννοιες και δομικά χαρακτηριστικά της ψυχολογικής αξιολόγησης.
• Νοητικὲς δοκιμασίες ενηλίκων, εφήβων και παιδιών (W.A.I.S., W.I.S.C.-III, Raven's P.M., Standford-Binet).
• Κλινικά ερωτηματολόγια (Μ.Μ.Ρ.Ι., S.Τ.Α.Ι., S.T.A.I.C., B.D.S κ.ά.).
• Προβολικές δοκιμασίες ( C.A.T., Τ.Α.Τ., Rorschach).
• Δοκιμασίες εκτίμησης των επαγγελματικών δεξιοτήτων, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επιλογή προσωπικού.

Βιωματικὴ Μάθηση
Μέσω συγκεκριμένων τεχνικών (υπόδυση ρόλων, προσομοίωση και συζήτηση κλινικών περιπτώσεων), οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται ειδικώτερα θέματα, όπως η συνέντευξη, η μεθοδολογία χορήγησης των δοκιμασιών, η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων καθώς και η συγγραφή της τελικής εκθέσεως.

Κόστος Συμμετοχής: 280 ευρώ, φοιτητική έκπτωση 20%

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.