Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κλασσικό Μορενικό Ψυχόδραμα - διήμερο εισαγωγικό εκπαιδευτικό - βιωματικό workshop

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νένα Βλασσά, Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια-Ψυχοθεραπεύτρια Διοικητικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) Iδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοδράματος, Υπεύθυνη ΙΨΑ.

Σε ποιους απευθύνεται

1. Σε ειδικότητες τομέα ψυχική υγείας, ανθρωπιστικών σπουδών όπως: Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινων. λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Κοινωνιολόγους, στελέχη Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, στελέχη ΣΕΠ, Γραφείων Διασύνδεσης ή κέντρων υποστήριξης απασχόλησης & σε ειδικότητες που εμπλέκονται με το θέατρο καθώς και σε φοιτητές των αντιστοίχων σχολών που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Ψυχόδραμα που οδηγεί στο δίπλωμα Ψυχοδραματιστή.
2. Αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Ψυχόδραμα ως αυτογνωσιακή θεραπευτική μέθοδο που οδηγεί στη συνάντηση επί σκηνής με τον "αυθεντικό εαυτό".

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Ψυχόδραμα είναι μια κλινική μέθοδος που βασισμένη στο παιχνίδι των ρόλων (role play) επιδιώκει τη θεατρική εκδραμάτιση (acting) των ψυχικών συγκρούσεων.

Το Ψυχόδραμα έχει δύο βασικές αρχές: Τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα.

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας (ομαδικής ή ατομικής) και γενικότερα μία μέθοδος διαχείρισης δυναμικής των ομάδων, καθώς το Ψυχόδραμα, από τον ιδρυτή του, Jacob Levy Moreno, ψυχίατρο, έχει σα βάση την Κοινωνιομετρία.

Για να γνωρίσετε τις κυριότερες ψυχοδραματικές τεχνικές με στοιχεία κοινωνιομετρίας και δυναμικής των ομάδων διοργανώνουμε ένα εισαγωγικό-βιωματικό εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο στο Ψυχόδραμα, διάρκειας 16 ωρών, 9 και 10 Οκτωβρίου 2010, το οποίο αποτελεί και προυπόθεση για όσους ενδιαφέρονται για ενταχθούν στην on-going εκπαιδευτική ομάδα Ψυχοδράματος που οδηγεί στο Δίπλωμα Ψυχοδραματιστή.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.