Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Νίκη Κούρτη
Διδάσκον Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων Πτυχίο Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University of New York (A.A.D. Graduate School of Architecture, Planning and Preservation) ως υπότροφος Paul Nichoplas. Τα έργα στα οποία συμμετέχει έχουν μεγάλο εύρος κλίμακας και λειτουργίας και περιλαμβάνουν από το interior design γραφείων και κατοικιών, έως τον σχεδιασμό ξενοδοχείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών κέντρων. Στόχος της είναι o σχεδιασμός έργων που εμπνέουν τους χρήστες τους και βελτιώνουν τις γειτονιές τους· ο σχεδιασμός χώρων που αγκαλιάζουν τις κοινότητες και ανταποκρίνονται ενεργά στην κλιματική κρίση· ο σχεδιασμός αρχιτεκτονημάτων που προωθούν τη συνύπαρξη και οδηγούν σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Βενετία, το Ρότερνταμ και τη Νέα Υόρκη.

Ιάσων Ντούνης
Διδάσκων Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων Aποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική του Πολυτεχνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, και σπούδασε στη Bartlett UCL (MA. Architecture and Historic Urban Environments), από όπου πήρε δίπλωμα με Honors. Τα έργα στα οποία συμμετέχει έχουν μεγάλο εύρος κλίμακας και λειτουργίας, και περιλαμβάνουν από το interior design κατοικιών έως το σχεδιασμό κτηρίων γραφείων. Στόχος του είναι πάντοτε o σχεδιασμός έργων που εμπνέουν τους χρήστες τους και βελτιώνουν τις γειτονιές τους· ο σχεδιασμός χώρων που αγκαλιάζουν τις κοινότητες και ανταποκρίνονται ενεργά στην κλιματική κρίση· ο σχεδιασμός αρχιτεκτονημάτων που προωθούν τη συνύπαρξη και οδηγούν σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, το Ρότερνταμ και το Λονδίνο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αναλογιζόµενοι τα αντικείµενα του χώρου µας µπορούµε να συνειδητοποιήσουµε τη σπουδαιότητά τους: είναι κάτι παραπάνω από ξύλο, µέταλλο, πλαστικό και γυαλί· είναι χρηστικά γλυπτά τα οποία φέρουν την αισθητική του δηµιουργού τους και την επίµονη εργασία του κατασκευαστή τους· είναι, δηλαδή, οι πρωταγωνιστές του µικροπεριβάλλοντός µας. Στο εργαστήριο θα ασχοληθούµε µε τα έπιπλα και τα αντικείµενα του χώρου µας. Ποια 10 έπιπλα έχουν υπάρξει σταθµοί στην ιστορία του design και ποια η έµπνευση των designers τους; Με βάση ποια κριτήρια µπορούµε να επιλέξουµε έπιπλα, και ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι µας; Και, κυρίως, µε ποιο τρόπο συνδυάζουµε υπάρχοντα και νέα, παλαιά και σύγχρονα αντικείµενα; Το ταξίδι µας στον κόσµο των επίπλων και των αντικειµένων περιέχει θεωρητικές παρουσιάσεις, επισκέψεις εξειδικευµένων επαγγελµατιών και προτάσεις για κατασκευές που µπορούµε να κάνουµε οι ίδιοι. Μετά το πέρας του, στόχος είναι οι συµµετέχοντες να αντιλαµβάνονται και να προσεγγίζουν µε έναν διαφορετικό τρόπο το περιβάλλον τους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τους προσωπικούς τους χώρους και θέλουν να τους βελτιώνουν συνεχώς. Αποτελεί συνέχεια του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ι, αλλά µπορούν οι ενδιαφερόµενοι να το παρακολουθήσουν και ανεξάρτητα.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΝΑΡΞΗ 9/2/2023, ΠΕΜΠΤΗ / 7:15-8:45 μ.μ.

Κόστος Συμμετοχής

70 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.