Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Ειρήνη Δερμιτζάκη
Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Teeside της Αγγλίας. Τα έργα της «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Μ. Βρετανίας, έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Συνεργάστηκε με διάφορα ιστολόγια και περιοδικά λογοτεχνίας και έχει γράψει διάφορα κείμενα για το ραδιόφωνο, για comics καθώς και σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα» από την Anima εκδοτική. Διηγήματά της έχουν εκδοθεί σε συλλογές από τις εκδόσεις Ανάτυπο, Γνώμη και I-write. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα «Η κατάρρευση» από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το νέο της μυθιστόρημα «Γεννημένος Λούζερ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία, ομαδικά αλλά και ατομικά, ως creative writing coach.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σκέφτεσαι να γράψεις το πρώτο σου θεατρικό έργο; Έχεις ήδη γράψει αλλά ψάχνεις τρόπο να βελτιώσεις το κείμενο σου; Έχεις μια ιδέα και δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι θεατρικής γραφής, μέσα από τη μελέτη σύγχρονων και κλασικών θεατρικών έργων και ασκήσεις δημιουργικής γραφής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συγγραφικό τους εαυτό, την προσωπική τους φωνή και τα θέματα που τους απασχολούν ως δημιουργούς, να πειραματιστούν εμπνεόμενοι από θεατρικούς ήρωες και να γράψουν τα δικά τους θεατρικά έργα. Το μάθημα είναι ανοικτό σε όλους, ανεξαρτήτως συγγραφικής εμπειρίας, αποτελείται από 90% πρακτική εξάσκηση μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής και storytelling και ο ρυθμός της ομάδας θα προσαρμοστεί ανάλογα με τη δυναμική και το επίπεδο των συμμετεχόντων. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες:
- Να ανακαλύψουν το συγγραφικό τους εαυτό, την προσωπική τους φωνή και τις θεματικές που τους απασχολούν ως δημιουργούς
- Να γράψουν μικρές σκηνές, μονόπρακτα έργα και θεατρικούς μονολόγους
- Να ασχοληθούν με τη δημιουργία ολοκληρωμένων χαρακτήρων και την αξία της πλοκής, του ρυθμού και της ατμόσφαιρας μιας ιστορίας
- Να μάθουν τεχνικές με παραδείγματα από το έργο σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων
- Να δουλέψουν πάνω στη διακειμενικότητα, συνδέοντας θεατρικά έργα από διαφορετικές περιόδους

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 14 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

280€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.