Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Αταλάντη Απέργη
Κοινωνιολόγος, Θεατρολόγος και Δραματοθεραπεύτρια. Σπούδασε στην Αγγλία στο Sussex University, στο Kings College και στo Royal Academy of Dramatic Art (RADA) καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Έχει δουλέψει στο θέατρο στο Λονδίνο και την Αθήνα ως βοηθός σκηνοθέτη και θεατρολόγος, καθώς και στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Έχει εργαστεί με εφήβους κι ενήλικες ως δραματοθεραπεύτρια κι έχει συντονίσει ομάδες με ηλικιωμένους, άτομα με νοητική στέρηση, μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες, ψυχικά ασθενείς και ομάδες εξαρτημένων. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, του British Association of Dramatherapists (ΒΑDth), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του EAP (European Association Psychotherapy).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σώμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχή, εκφράζει μέσω συμπτωμάτων ό,τι καμιά φορά δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια ή δεν είναι συνειδητό.

Μέσα από την αυθόρμητη ελεύθερη κίνηση, το παιχνίδι και την τέχνη εξερευνούμε πώς τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, εκδηλώνονται συχνά σωματικά. Το μάθημα είναι βιωματικό και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξαναέρθουν σε επαφή με το σώμα τους και να αποκωδικοποιήσουν την ιδιαίτερή του γλώσσα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.